Brood dat nog warm uit de oven komt zou slecht voor de maag zijn. Hoe komt dat? En hoe zit dat dan met tosti's??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vers brood is relatief vochtig waardoor het ondanks het kauwen weer een bal vormt in de maag. de binnenkant van die bal is moeilijker bereikbaar voor het maagzuur. Hierdoor worden de eerste twee belangrijke stappen in de vertering vrijwel overgeslagen: kauwen doen we minder en dus hebben de enzymen in onze mond nauwelijks tijd om het brood 'voor te bewerken' en twee het maagzuur heeft niet veel grip op die bal en zo gaat het brood nauwelijks voorbewerkt de dunne darm in. De dunne darm kan dan ook door de gemiste bewerkingen niet goed zijn werk doen wat kan leiden tot een verminderde opname van vitaminen en mineralen.

Vers brood bevat relatief veel vocht. Dat wordt in je maag klonterig. Dat is ook waarom vroeger altijd gezegd werd dat je niet moet metselen (melk drinken bij je hap brood). Bij tosti's is het vocht juist grotendeels verdwenen, die zijn lekker bros.

Vers brood kan na gisten in je maag

Niets zo lekker als een versgebakken broodje. Ik heb altijd gedacht dat dat "slecht voor de maag"verhaal bedoeld was om te zorgen dat de kinderen niet gelijk het baksel achter de kiezen propte, en moeder weer opnieuw kon beginnen met bakken (of terug naar de winkel). Ofwel broodje aap verhaal

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100