Hoe gezond is Sojamelk/drank? (Als Vleesvervanger en als aanvulling op een slecht eetpatroon )

Ik ben vegetariër maar gebruik geen vleesvervangers.
Niet verstandig,ik weet het,maar dat heeft dan weer te maken met mijn(slechte)eetpatroon/stoornis.
Ik wil proberen toch genoeg binnen te krijgen en niet nog magerder te worden.(ongeveer 39 kilo -1.68)
Zou een paar glazen Sojamelk bijv. genoeg vitamines en eiwitten leveren zonder dat ik verder mijn eetpatroon hoef te wijzigen?(zover ben ik nog niet!)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Sojabonen zijn hoogwaardig eiwitrijk aangezien zij alle essentiële aminozuren bevatten. Toch zijn de meningen nogal verdeeld over soja en gezondheid. Zoals het met elk product het geval is zullen de nadelige gevolgen te overzien zijn wanneer het product met mate wordt gebruikt. Bovendien is geen enkel mens gelijk wat ervoor zorgt dat de voor- en nadelen van sojamelk per persoon kunnen verschillen. Een nadeel dat bij het gebruik van sojamelk wordt genoemd is dat zij een groot aantal stoffen bevat die de werking van enzymen als trypsine blokkeren. Deze stof is juist van groot belang voor de opname van eiwitten. Dit is informatie die nogal lastig te interpreteren is aangezien als voordeel van sojamelk wordt genoemd dat zij rijk is aan eiwitten. Bovendien bevat soja de stof lectine die het voor de darmen moeilijker maakt om bouwstoffen uit de voeding op te nemen waardoor een tekort kan staan aan vitamine A, D, E en B12. Aangezien je blijkbaar problemen hebt met je eetpatroon, zou ik niet zelf naar aanvullingen van voeding gaan zoeken, maar zeker een dietist(e) raadplegen.

Bronnen:
http://eten-en-drinken.infonu.nl/dranken-o...

Hai, Ik ben ook vegetarier en ben langs een dietist geweest voor mijn eetpatroon, deze heeft me goed geholpen. Nu drink ik ongeveer 400 ml sojamelk light per dag. Voor jou zou ik gewoon sojamelk doen, jij heb light niet nodig. Het bevat inderdaad veel goede vitamine ed. Als ik jou was zou ik naar een dietist gaan, deze weet precies wat jouw lichaam nodig heeft en kan je hiermee helpen, succes!

Sojamelk idd maar ook rijstemelk is heerlijk en een bron van vitamines. Dream dranken zijn 100 % plantaardige en natuurlijke dranken op basis van rijst of haver. Rice Dream en Oat Dream bevatten heel weinig verzadigde vetten en helemaal geen cholesterol. De licht zoete smaak, die Dream-dranken krijgen, is afkomstig van natuurlijke suikers die vrijkomen tijdens de fermentatie van rijst en haver. Wilt u minder of geen dierlijke producten eten? Dan zijn Dream-dranken een natuurlijk alternatief. De lichte textuur is makkelijk verteerbaar en wordt snel opgenomen in uw stofwisseling. Er zijn verschillende smaken: bio, naturel, vanille, hazelnoot/amandel en chocolade. Alleen bij de chocoladevariant zijn suikers toegevoegd.

Bronnen:
http://www.tastethedream.eu/Productrange/P...

De voedingswaarde van sojamelk is laag. Essentiële voedingsstoffen komen er in dermate kleine hoeveelheden in voor dat een paar glazen sojamelk per dag nauwelijks bijdragen aan een volwaardige voeding: Energie waarde 37Kcal / 156KJ Eiwit 3,0g Koolhydraten 2,3g waarvan Suikers 2,3g Lactose 0g Vet 1,8g waarvan verzadigd 0,3g enkelvoudig onverzadigd 0,4g meervoudig onverzadigd 1,1g waarvan Omega 6 0,94g Omega 3 0,12g Cholesterol 0mg Vezels 0,5g Natrium 0,04g Calcium 120mg Vitamines Vitamine B12 0,38µg Vitamine D2 0,75µg

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100