Wat is die damp bij warme chocomelk?

Ik heb net chocomelk gemaakt met hete melk cacao poeder en suiker.
Waar bestaat de damp uit die er vanaf komt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het klinkt misschien vreemd maar melk bevat ook water.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Melk_(drank)

Het vocht in de melk dat verdampt.

Het is gewoon waterdamp. Alle andere stoffen in de chocomel kunnen niet verdampen.

Door de warmte verdampt het water vrij snel. Vlak boven de vloeistof is de lucht heet en hete lucht kan tamelijk veel waterdamp bevatten zonder dat je het ziet. Ietsje hoger is het kouder en dan gaat de damp condenseren tot kleine waterdruppeltjes.Dat zijn de wolkjes die je ziet. Net als mist, dat ontstaat ook doordat lucht met waterdamp afkoelt.

Als je de chocolademelk een minuutje of 5 laat staan,zul je zien aan de rand aan de binnenkant, dat het niveau is gezakt. Dat komt puur door de waterdamp,die is ontsnapt. Je krijgt dus feitelijk iets sterkere choco.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100