Wat zijn de meest voorkomende voedselintoleranties?

Als je een eliminatiedieet wilt proberen om te kijken of je misschien een voedselintolerantie hebt, lijkt het mij dat je het meeste kans op succes hebt als je die voeding weglaat waar intoleranties het vaakst bij voorkomen.
Maar welke zijn dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Lactose Intolerantie, noten/pinda Intolerantie, schaal/schelpdieren Intolerantie en Intolerantie voor bepaalde soorten fruit!

Bronnen:
http://www.food-info.net/nl/intol/intro.htm

Volgens mij moet je zoiets niet zonder begeleiding doen. Een dietist weet hoe je het op een verantwoorde manier kan aanpakken. Maar, als antwoord op je vraag: intoleranties komen vaak voor op het gebied van zuivel, soja, noten/pinda's, appels, aardbeien en nog veel meer.

Het kan erfelijk zijn, dus als een van je ouders een intolerantie heeft, kan je in die richting het eerst zoeken. Het meest voorkomend is; Koemelk, fruit, kippenei, vis/schaal/schelpdieren, noten, pinda's, dranken, soja, tarwe, sesamzaad. Bij een voedselallergie kan het zijn dat de symptomen pas na 24 uur zichtbaar worden en dat maakt het bijzonder moeilijk om de oorzaak te vinden. Toch zijn er meer mogelijkheden om voedselallergieën op te sporen. Bloedtest; hierbij wordt het bloed onderzocht op allergische antistoffen (lgE) Huidtest; hierbij wordt de huid in contact gebracht met een allergeen. Een combinatie van beide testen brengt het best betrouwbare resultaat. Bij een voeselallergie is de behandeling van een arts of specialist noodzakelijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100