Ik drink elke dag een fruitshake. Is dat wel goed voor me?

Ik maak elke dag een fruitshake met bijvoorbeeld een banaan en een peer, of een appel en een peer. Soms een banaan, appel en meloen ofzo. Daar doe ik dan water en 0,25 liter drinkyoghurt bij.

Is dat wel goed voor me?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja. Regelmatig fruit eten is goed voor de gezondheid. Het is ook erg goed om het fruit te variëren. Lijkt me een prima gewoonte. De drinkyoghurt die je erbij doet kan wel suiker(vervangers) bevatten, maar als je dat met mate inneemt is er geen probleem hoor. Fruitshakes zonder drinkyoghurt zijn trouwens ook erg lekker ;)

Hartstikke goed, hoewel ik zelf de voorkeur geef aan fruit met een bite.

ja, dat is juist hartstikke gezond!!!

Lekker en gezond!!

Ja hoor, elke dag fruit en groente is juist aanbevolen vanwege de vitamines, mineralen en vezels. Of je ze nu zo uit de hand eet of bij elkaar mengt en pureert/hakt. Drinken moet je ook voldoende dus ik zou niet kunnen bedenken waarom dat niet gezond zou zijn. Je wisselt het fruit ook af, dus alleen maar goed. Wil je het echt goed doen, dan zou ik ipv de zoete (slechte suikers) drinkyoghurt eens gewone yoghurt zonder kunstmatige suiker nemen of karnemelk. Ik zou het ook af en toe eens afwisselen met fruit als salade gemaakt, met wat honing en citroensap. Gewoon voor de verandering en wat andere bestanddelen. Kauwen is nl. ook goed!

echt slecht zal het niet zijn, maar er zit natuurlijk wel suiker in. dus het kan schadelijk voor het gebit zijn. sinasappels schijnen een vrij hoge zuurgraad te hebben, zuren die lichaam ook weer moet afbreken lijkt me. verder heb ik ooit gehoord dat vitamine c kankerverwekkend zijn. goed al met al niet echt een gefundeerd antwoord... maar ik wou dat er ook een soort van negatief antwoord stond, waar dan dan in de reacties terdege kritiek ofwel bijval geleverd kan worden......

ja lekker en gezond je wordt minder snel ziek

Of je fruit eet of pureert en het verdund drinkt maakt niets uit. Je krijgt op beide manieren alle voedingsstoffen inclusief de vezels binnen. Hou er alleen rekening mee dat fruit nogal wat suiker bevat. Die moet je optellen bij je totale intake aan calorieën. Door fruit te eten, al dan niet als shake, loopt die optelsom niet zo snel op maar met vruchtensappen, waar vaak de vezels aan onttrokken zijn, krijg je al gauw het equivalent van een stuk of acht vruchten binnen. Dat tik nogal aan qua suikers.

Da's hartstikke goed: 2-3 stuks fruit per dag heeft je lichaam nodig. Maakt niet uit HOE je ze neemt. Die drinkyoghurt zou je misschien ook es kunnen vervangen door gewone yoghurt of melk. In drinkyoghurt zitten wel zoetstoffen en andere toegevoegde zaken en die zijn wat minder gezond.

Hoe voel je je tegenwoordig? Goed, uitstekend of in topform. Goed: doordrinken van dat spul. Uitstekend: rustig doorgaan met drinken. In topform: iets rustiger aan, maar toch doorgaan. En denk er aan: overvloed schaadt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100