Waarom vallen mensen snel af met een eiwitrijk dieet?

Waarom val je snel af als je geen koolhydraten eet maar wel eiwitten?

http://weet.wikidot.com/snel-afvallen-de-beste-methodes

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat je met minder koolhydraten en evenveel of iets meer eiwitten minder calorieën inneemt dan je verbruikt en toch goed je verbranding op peil houdt. De eerste één à twee weken raak je ook een paar kilo aan vocht kwijt. Ik denk dat je daardoor in de komende tijd wat minder snel zult afvallen. Dat is ook beter omdat het niet mogelijk is om meer dan ongeveer een kilo per week aan lichaamsvet kwijt te raken. Gaat het sneller dan is de kans groot dat je spierweefsel opstookt en dat kan niet de bedoeling zijn, zeker als je bedenkt dat het hart ook een spier is.

Eiwitten geven een voller gevoel, maar bevatten dezelfde energetische waarde als koolhydraten waardoor je dus minder gaat eten. Echter is het een eenzijdig dieet en zou ik niet adviseren om te doen.

Omdat je lichaam de koolhydraten(suikers) die over zijn na een maaltijd omzet in reserve VET. Het eten van suikers en koolhydraten zoals in brood, pasta en aardappelen zorgen ervoor dat na de maaltijd je bloedsuikerspiegel stijgt. Vervolgens zal de bloedsuiker spiegel weer dalen, wat zorgt voor een signaaltje in je hersenen: honger! Doordat de bloedsuiker spiegel met het weglaten van de koolhydraten in het dieet minder zal schommelen, zul je minder last hebben van honger aanvallen en je op den duur veel fitter voelen. Daarnaast kun je het eiwit dieet gemakkelijk volhouden, omdat je geen last hebt van hongergevoel. Dit komt omdat de eiwitten zorgen voor een ‘verzadigd’ gevoel.” Toegevoegd na 3 uur: Ik heb nog wat info gevonden.. zie de bron. Toegevoegd na 3 uur: Voor alle dagelijkse activiteiten heeft uw lichaam voldoende energie nodig. Zodra u minder koolhydraten (suikers) eet, moet uw lichaam overschakelen op een andere verbranding. Dit doet het door energie te halen uit eiwitten maar voornamelijk uit vet. Uw vetverbranding komt dus op gang. Goed nieuws! Eet u echter helemaal geen koolhydraten meer (of te weinig), dan moet het lichaam bijna alle energie halen uit uw lichaamsvet of de vetten die u eet. Uw lichaam gaat dan volledig in ‘ketose’, zoals dat heet. Als bijproduct van die ketose ontstaan zuren. U verzuurt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100