Hoe kan je op een gemakkelijke manier vlees vervangen als je een intolerantie hebt tov soja en tarwe?

mijn dochter heeft een intolerantie voor soja en tarwe. Niet dat ze onmiddellijk ziek wordt, maar ze krijgt na enige tijd klachten als darmklachten, kortademigheid enz...
dus ze kan het beter mijden.
ze eet nu vaak falafel (zelfgemaakt) en speltseitan, maar dit komt stilaan haar strot uit. dus we zoeken alternatieven. Alleen zijn nagenoeg alle vleesvervangers uit de gewone handel gemaakt op basis van soja of bevatten ze tarwe. Peulvruchten zoals linzen is ze ook beu gegeten. Bij kaas verdraagt ze enkel bio-geitenkaas, maar dat eet ze al op haar boterham.
we hebben ook al haverkoekjes en dergelijke gemaakt, maar na een dag werken is dat een behoorlijke klus. en het is ook niet zo lekker dan bv. een sojaschnitsel, spinazieburger of dergelijke.
zijn er nog makkelijke mogelijkheden om vlees te vervangen, die geen soja noch tarwe bevatten? met makkelijk bedoel ik: heel makkelijk en snel zelf te maken of gewoon verkrijgbaar in de handel. en vooral: lekker!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

IN geval van vegetarisch eetpatroon wordt het volgende aangeraden: Eiwitten kun je halen uit: - eieren - melk en melkproducten - graan en graanproducten (in haar geval dus buiten tarwe om, en in geval van hevige allergie ook buiten spelt, rogge, haver, kamut, mais en gerst. Denk dan aan teff, bulgur etc) - peulvruchten IJzer haal je uit: - groenten (vooral groene groenten) - volkorenbrood - ontbijtgranen (zie hierboven bij graan) Vitamine B12 uit eieren en melk(producten) Vitamine B1 uit brood en graan, groenten en melk(producten) Buiten de soja en tarwe (en ik las ook over peulvruchten) zijn er dus nog veel mogelijkheden, maar je moet wel veel varieren! op vegetariers.nl zie je een voorbeeld voor een week aan vleesvervangende producten

Bronnen:
http://www.allergieplatform.nl/allergieen/...
http://www.vegetariers.nl/gezond/gezond-eten
http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100