Hoe maak je die lekkere rode saus die bij Foe Yong Hai zit (vegetarisch)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het makkelijkste recept is tomaten puree met wat water in de pan opwarmen. Azijn en suiker naar smaak toevoegen. Lepeltje sambal is er ook erg lekker in. Hierna kan je alle variaties die wil op deze basis saus los laten. Om de Umami smaak van de trassi te evenaren kan je bijvoorbeeld in plaats van water een heldere paddestoelen soep gebruiken. Shi take of eekhoorntjes brood leent zich hier goed voor.

Een pakje van Conimex kopen in de winkel. (of vraag de chinees naar het recept)

Ofwel mix in een pan, water erbij, even aan de kookbrengen en doorroeren, en klaar is Dupke

Ingrediënten 1cm verse gember 1 el olie 1 teentje knoflook 1 el lichte sojasaus 1 el rijstwijn of droge sherry 1 dl tomatenketchup 1 el azijn 1 el suiker 2 tl chilisaus Bereidingswijze Schil de gember en hak het fijn. Verhit olie in een klein pannetje en pers de knoflook erboven uit. ROER DE GEMBERWORTEL ERDOOR EN BAK DIT ? 1 min. Doe de sojasaus,rijstwijn,ketchup en de azijn erbij. Laat dit ? 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met suiker en chilisaus

Bronnen:
http://www.smulweb.nl/599892/koken/recept/...

Zoetzure saus? Het zoete komt van gember, het zure van tafelzuur.

Bronnen:
http://www.devlamindepan.nl/index.html?sau...

De mix van Conimex is *niet* vegetarisch, er zit trassi in...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100