Wat zijn de "gevaren" van een Raw-Vegan dieet?

Raw food betekend alles ongekookt eten. (voor zover dat kan en niet giftig is)
Vegan betekend geen dierlijke bestanddelen in de voeding.

Het mogelijk tekort van vit. B12 is mij bekend maar wat zijn de mogelijk verdere nadelen van dit dieet?http://en.wikipedia.org/wiki/Raw_foodism

http://en.wikipedia.org/wiki/Veganism

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mogelijke gevaren zijn o.a: Vitamine B12-deficiëntie, Hyperhomocysteïnemie, Calciumdeficiëntie (demineralisatie van de tanden en osteoporose) en sommige rauwe voedingsmiddelen bevatten van nature giftige stoffen. Bovendien vergroot koken de biologische beschikbaarheid (opname door het lichaam) van een aantal stoffen zoals de carotenoïde Lycopeen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Raw-foodisme

Je moet alleen al bij raw food weten wat je eet alleen alom het feit dat bepaalde voedingsproducten giftig zijn als ze niet verhit worden. Dit zijn bijv. spruitjes,aardappelen,peulvruchten,pastinaken, kidneybonen, rauw vlees en onverhitte rauwe melk. ook rauwe eieren kunnen leiden tot voedselvergiftiging. Recent wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat raw-foodisme bepaalde slechte gevolgen kan hebben op je lichaaam. Zo zou er botontkalking, uitblijven van menstruatie en tanderosie kunnen ontstaan. Bij kinderen is er het risico op groeiachterstand. Ondergewicht vormt ook een risico. Het lichaam kan ook tekorten aan essentiële stoffen krijgen zoals vit.B12, calcium en ijzer. Vit.12 tekort kan zelfs leiden tot schade aan het zenuwstelsel en dat is onomkeerbaar! Dit zit vooral in vlees, zuivel en eieren. Ook ijzer zit veel in vlees en een tekort kan leiden tot bloedarmoede en bij kinderen groeivertraging. Veel ijzer zit ook in peulvruchten maar het is niet raadzaam deze rauw te eten vanwege gasvorming ed. Raw-veganisme is zeker voor kinderen niet aan te raden!!! Als volwassene moet je het ook niet op eigen houtje doen omdat je moet weten welke aanvulling of combinaties je moet nemen om verantwoord bezig te zijn.

Dit dieet bevat in verhouding veel koolhydraten en zeer weinig vetten , simpelweg omdat er nog maar weinig vetten zijn die je mag eten. Je zal een tekort aan alle in vet oplosbare vitamine krijgen, die worden namelijk zonder vet slecht opgenomen. Daarnaast zal je een tekort aan vetten krijgen, je lichaam kan niet zonder bepaalde dierlijke vet. Of het gezond is, is vooral afhankelijk van wat je nu eet, het is natuurlijk wel veel gezonder dan een McDonald's dieet. In het begin zal je je mogelijk beter voelen, na verloop van tijd zal je steeds verder afvallen en energie verliezen. Als je dit gaat doen, ga dan veel kokosolie eten, hier zijn rauwe versies van die niet warm geperst zijn. Er is een variant op dit dieet waarbij je wel rauwe melk mag nemen, hierdoor vermijdt je de meeste problemen. ps. Ik eet voornamelijk vlees van dieren waarvan ik weet dat ze een goed leven hebben gehad.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100