Hoi ik ben een vegetariër maar ik wil er eigenlijk mee stoppen maar ik heb gelezen dat je ziek kunt worden als je het opeens gaat eten is dit waar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Sommige mensen kunnen inderdaad misselijk worden/last van hun buik krijgen als ze na jarenlang geen vlees eten opeens weer vlees gaan eten. Waarschijnlijk gewoon omdat je lichaam er niet meer aan gewend is. Waarschijnlijk gebeurt hetzelfde als je jaren geen brood eet en weer brood gaat eten, je lichaam is het helemaal niet meer gewend. Begin gewoon met rustige kleine porties, en bouw het op. Je lichaam went echt ontzettend snel weer eraan! Je lichaam kan zich heel goed aanpassen. Maar bedenk wel eerst goed of je echt weer vlees wilt gaan eten! Succes!

Ziek zul je niet worden. Maar waarschijnlijk krijg je wel buikpijn. Je darmen zijn niet meer gewend vlees te moeten verteren. Het ligt eraan hoe lang je geen vlees meer hebt gegeten hoeveel last je krijgt. Begin met niet te veel en niet te vet.

Je wordt hier niet ziek van. Behalve als je als ook langdurig weinig gegeten hebt en flink afgevallen bent of weinig vet gegeten hebt. Als je dan vervolgens speklappen gaat eten weet je lichaam niet meer wat het moet doen en kun je maag/darmklachten krijgen. Maar als je gewoon gezond bent is er niets aan de hand, en kan je gewoon speklappen eten. Toegevoegd na 23 uur: Aangezien iedereen er volledig van overtuigd is dat je er last van gaat krijgen zijn hier de enige twee verklaringen. Omdat je denkt dat je er last van gaat krijgen, ga je er last van krijgen. Dit is het nocebo effect. Lastig te vermijden als je eenmaal (onbewust) bang bent dat je er last van gaat krijgen. Het enige bestanddeel wat in vlees zit en niet in dezelfde hoeveelheden terug te vinden is in plantaardige stoffen noch in zuivel en eieren is heemijzer. Dit staat erom bekend om de darmen op lange termijn te beschadigen. En is ook iets wat de kans op darmkanker kan verhogen. Je kan dan het beste iets van kip eten, daar zit nagenoeg geen heem in. Kortom als je kip eet en je bent niet bang (ook niet onbewust) dat je ziek wordt is het onmogelijk om last te krijgen van het vlees.

Gedeeltelijk waar. Waar in de zin dat er vegetariërs zijn die écht ziek en misselijk worden na het eten van vis/vlees, dus dan kan je moeilijk zeggen dat het niet waar is. Maar deels niet waar in de zin dat er ook heel veel mensen zijn die geen last hiervan hebben. Als je altijd eieren en melk hebt gegeten, dan is de kans dat je ziek wordt van het opnieuw eten van vlees en vis klein. Het betreft immers ook dierlijke eiwitten en vetten, en het verschil met eieren en melk is allen maar een paar eiwitten die niet daarin zitten, maar die niet bijzonder moeilijk te verteren zijn. In ieder geval zal je lichaam snel wennen aan de nieuwe situatie, maar gun hem de tijd. Begin niet meteen met een rib-eye van een halve kilo. Ik zou beginnen met kleine porties witte vis en kipfilet, dat zijn de makkelijkst verteerbare soorten vis en vlees, en dan kan je langzaam aan uitbreiden en opbouwen. De reden waarom vegetariërs ziek worden is dat hun lichaam niet gewend is om zo'n eiwitrijk voedsel te verteren, en ook de flora in hun darmen heeft zich aan een vegetarisch dieët aangepast. En het kost tijd om dit aan te passen. Maar ook een reden waarom vegetariërs ziek worden , is dat als ze vis en vlees eten, dan doen ze dit met tegenzin (vrijwillig, maar toch met tegenzin) Dan is het bijna onvermijdelijk dat je misselijk wordt. Als je geen vegetariër bent, en je eet een superlekker stuk vlees, en dan krijg je te horen dat het je lieve hond was, dan word je onmiddellijk misselijk. Vaak is misselijk worden ook een kwestie van autosuggestie, en dat speelt vaak een rol bij vegetariërs die één keer vlees eten.

Begin met kleine beetjes bijvoorbeeld een halve stuk vlees en bouw dit zo op dan zal ke momder lats krijgen

Vlees heeft heel erg veel invloed op je darmen. Als je het jaren niet hebt gehad kan het inderdaat gevoelig worden. Bouw het langzaam op en eet voor de rest veel makelijk verteerbaar voedsel en varieer veel in vis/vlees en vegatarisch.

Ik weet niet precies of je er heel ziek van kunt worden maar ik denk wel dat je het langzaam moet 'opbouwen' als het ware. Dus niet ineens allemaal speklappen gaan eten, maar beginnen met heel af en toe wat minder 'zwaar' vlees.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100