wat voor dingen zitten er in een vegetarische groenteburger behalve die groenten die je ziet?

in een vegetarische groenteburger zitten allemaal doperwten en stukjes wortel, maar ik heb geen idee wat dat witte spul daartussen is, jullie enig idee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vaak is dat zetmeel gebonden met eiwitten. In de biologische groenteburger van AH zit (volgens het pakje) het volgende: 24% wortel 20% maïs 12% paprika 9% doperwten 9% ui En het spul tussen de groenten is een combinatie van: gerehydrateerd tarwe-eiwit zonnebloemolie kippenei / eiwitalbumine maïszetmeel zout aroma’s maltodextrine

plantaardig vet Toegevoegd na 2 minuten: en hier http://www.calorielijst.nl/product/?calorie=6292 kun je zien wat er aan vetten, koolhydraten, voedingsvezels etc inzit

Het ligt eraan welke soort van vervangvlees (burger in dit geval) je hebt. Zit ook nog veel verschil in. Je hebt er met met tofu, quorn enz.. vaak is ditdus afkomstig van een soort paddestoel of soja word ook vaak gebruikt.

Naast groenten zitten er in een vegetarische burger vaak ook noten, maar ook een bindmiddel. Dat kan bloem zijn, maar vaak wordt ook een soort soezenbeslag gebruikt. (Dat natuurlijk ook voor een groot deel uit bloem bestaat). Tenslotte moet je die groenten ergens mee aan elkaar plakken. Een vetstof hoeft er niet per se in, maar daar wordt-ie vaak wel in (voor)bereid.

Daar zitten ijzers, vitamines (C) in en ook meestal tofu om het zo dik te laten worden. Het ligt er ook aan welke burger je koopt.

ik weet niet welk product je bedoelt, maar in de meeste groenteburgers zit ook rijst, aardappel, ei of soja. Maar: lees vooral de ingredientendeclaratie op het etiket! Dat moet de ingredienten vermelden en dat zal je vraag beter beantwoorden dan ik nu..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100