Welke bacterien gebruikt men voor het maken van vegetarisch stremsel voor kaas?

De bacterien mogen niet GMO zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Verreweg de meeste kazen over de gehele wereld worden bereid met dierlijk stremsel en zijn daardoor niet vegetarisch. Het gaat om de werkzame stof chymosine, die zich in de lebmaag van nuchtere kalveren bevindt. Deze kalveren zijn bestemd voor de slacht (vleesproductie). Het is dus niet zo, dat voor de productie van stremsel kalveren geslacht worden! Vegetarische kaas wordt bereid met ander dan dierlijk stremsel. Dit kan zijn plantaardig stremsel (enkele voorbeelden: Lieve Vrouwenbedstro, Kaasjeskruid, Geel Walstro, Vijgensap) In meerdere mate wordt ook microbieel gemodificeerd stremsel gebruikt: in de volksmond vegetarisch stremsel. De chymosine wordt verkregen door bacteriën waarbij het kalfsgen is ingebracht. Er zijn ook vegetarische ( veelal verse kazen ) zonder stremsel bereid. Dit is wat ik heb kunnen vinden op internet. M.a.w. als het stremsel niet GMO mag zijn, dan wordt het gemaakt van planten extracten. Dus gebruikt met geen bacterien.

Bronnen:
http://kaas.nl/over-kaas/faq

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100