Als er op een product staat dat er gelatine in zit, moet ik er dan gelijk van uitgaan dat het om varkensgelatine gaat?

Ik ben vegetariër en probeer daarom ook varkensgelatine te vermijden.. iets wat soms best lastig is, omdat zelfs in de meest vergezochte producten gelatine in zit. Maar soms staat erbij vermeld dat het gaat om varkensgelatine, en soms staat er simpelweg gelatine.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als er gelatine staat dan wordt er inderdaad gesproken over gelatine afkomstig van koeien of varkens. Waar je naar zou moeten kijken is producten met een veganistisch alternatief. Denk hierbij aan Agar-Agar of Arabisch gom. In de bron meer info over deze 2 producten.

Bronnen:
http://eten-en-drinken.infonu.nl/producten...
http://nl.wikipedia.org/wiki/Arabische_gom...

Gelatine is inderdaad altijd dierlijk. Voor jam e.d. wordt vaak pectine gebruikt, wat van plataardige afkomst is. Toegevoegd na 31 seconden: plantaardig, bedoel ik.

Gelatine hoeft niet altijd varkensgelatine te zijn, maar kan ook koeiengelatine zijn. Het is hoe dan ook altijd dierlijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100