Een bekende van mij heeft 15 pizza's besteld voor iemand anders. Diegene zat niet op deze pizza's te wachten en heeft de pizzaman weggestuurd.

De pizzeria klaagt mijn bekende nu aan tenzij hij deze pizza's betaald. In hoeverre is dit strafrechtelijk mogelijk?

Graag geen antwoorden dat het een misselijke streek is daar is hij zelf nu ook al wel achter.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit is geen strafrechtelijk, maar een civielrechtelijk probleem. De bekende heeft een overeenkomst gesloten met de pizzaman voor de levering van de 15 pizza's. Nu hij de pizza's niet kon leveren klaagt hij terecht bij de bekende en wil hij een schadevergoeding. De bekende verweert zich door te zeggen dat hij de overeenkomst niet voor zichzelf afsloot maar als vertegenwoordiger voor iemand anders. Dat zal de pizzaman in beginsel niet uitmaken. De bekende sloot de overeenkomst en moet zorgen voor de nakoming daarvan, althans voor de betaling. Als de bekende kan aantonen dat hij dit deed voor iemand anders, kan de bekende de schade weer verhalen op die ander. De pizzaman heeft dus groot gelijk.

Besteld is besteld laat hij ze gewoon betalen. De pizzaman zal aangiften doen dus want die is ze geld kwijt en moet ook werken om zijn geld te verdienen

niet de meeste pizzeria's vragen altijd een telefoonnummer en als je die niet wilt geven worden er geen pizza's bezorgt zeker geen 15 stuks ze bellen altijd op dat nummer terug om te checken mijn zoon heeft 2 jaar bezorgt en heeft dit nog nooit meegemaakt

Als je mondeling (telefonisch) overeenkomt dat er goederen geleverd worden tegen een bepaalde vergoeding, dan is dat een rechtsgeldige overeenkomst. Waar je dat laat bezorgen maakt dan niet uit. Als je vriend dit heeft gedaan, en hij is blijkbaar te achterhalen via zijn telefoonnummer, dan zit er eigenlijk niets anders op dan te gaan betalen. En daar bovenop excuses aanbieden...

Ik denk dat de pizzabakker de verkeerde aanklaagt, het moet niet zo moeilijk zijn om aan te tonen dat jou bekende niet gebeld heeft om pizza's te bestellen. Aan de hand van zijn belgegevens is dit best te achterhalen, op deze manier is het ook te achterhalen wie deze pizza's dan wel besteld heeft. ps, toch een misselijke streek ;-)

zo kan de pizza boer overal wel gaan aanbellen met de kreet "betalen of ik ga aangifte doen" die bekende van je moet nooit of ter nimmer betalen want hij heeft simpelweg niets besteld. de pizzeria is in gebreken gebleven om ,middels een telefoonnummer , de bestelling te bevestigen . en hebben dus ,logisch, geen poot om op te staan.

Natuurlijk is dat mogelijk, de pizzeria heeft nu kosten gemaakt voor niks. Die pizza's kunnen ze nu weggooien en die pizzakoerier heeft voor niks gereden. Als die bekende slim is dan betaald hij gewoon, anders kan dit heel vervelend worden voor hem.

Het lijkt me een uitgemaakte zaak,dat jouw bekende dat euri's gaat kosten. Niet misselijk,maar uitermate dom en ondoordacht. Eigenlijk zou hij ze achter elkaar op moeten eten!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100