Wat is het verschil tussen natte en droge horeca?

De horeca moest een paar weken geleden opnieuw sluiten en na de persconferentie van gisteren zal dat voorlopig ook nog niet veranderen. Wel hoorde ik eerder die dag ergens 'natte' en 'droge' horeca voorbijkomen. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) zou pleitten voor onderscheid tussen natte en droge horeca. Waar staan die termen voor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Met natte horeca bedoelen we alle horecabedrijven waarin uitsluitend of in hoofdzaak bedrijfsmatig alcoholhoudende drank voor directe consumptie ter plaatse wordt verstrekt (cafés, bars ed.). Overheid: Natte horeca Openbare inrichtingen waar bedrijfsmatig alcoholhoudende dranken anders dan om niet worden geschonken, met eventueel daaraan ondergeschikt het verstrekken van ter plaatse bereide etenswaren, voor gebruik ter plaatse. Voor deze bedrijven is een Drank- en Horecavergunning vereist. Droge horeca Openbare inrichtingen waar bedrijfsmatig etenswaren voor directe consumptie worden verstrekt, niet-alcoholhoudende dranken worden geschonken en zwak-alcoholhoudende dranken voor gebruik elders worden aangeboden.

Toegevoegd op 18 november 2020 09:57: bron
Bronnen:
https://www.pzc.nl/zeeuws-nieuws/het-kabin...
http://anw.inl.nl/article/droge%20horeca
http://anw.inl.nl/article/natte%20horeca

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100