Hoe barbecuevlees regelen met klassenfeest 40 personen?

Hallo! Ik heb midden juli een klassenfeest staan. We gaan zwemmen, daarna barbecueën, daarna marshmallows braden onder een kampvuur, en daarna met zn alles overnachten in een grote tent.
Iedereen moet minimaal €2 mee voor entree zwembad.

Alleen, mijn vraag is, hoe regel ik het vlees dan voor de barbecue? Ik heb een lidl en een albert heijn in de buurt.
Ik heb een aantal goedkope opties gevonden;
- Run­der­chi­po­la­ta 8 stuks voor €3;
- Speklap 4 stuks voor €3,50;
- Hamburgers 4 stuks voor €2,80.

Het is moeilijk in te schatten hoeveel vlees iedereen eet, maar ik ga er vanuit van ong. 2 á 3 stuks per persoon.

Dus ongeveer 100 worstjes/speklapjes/hamburgers enzo.

als ik dan 40 van die runderchipolatas doe, 30 speklappen en 30 hamburgers, is dat dan reëel?
dat kost namelijk 15 + 25 + 20 = €60
en dat is €1,50 per persoon voor het vlees.
dat bij de zwembadkosten op is €3,50 p.p.

Is dit genoeg variatie? zonee, wat kan er nog meer bij?
Waar moet ik nog meer rekening mee houden qua kosten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Voor het vlees vind ik het wel reëel hoor. Je zal ook nog de marshmellows moeten kopen. En wat willen jullie die dag drinken. Sausjes en brood erbij is ook wel lekker. Anders eet je alleen maar vlees. Misschien nog een salade erbij. Is de bbq het enige eten van de hele dag? Hoe word het kampvuur gemaakt en wat kost het hout hiervoor? Wat zijn de kosten voor de slaapplaats?

Naast vlees is het ook lekker om stokbrood en sausjes erbij te doen. En wellicht iets van salade, tomaatjes, komkommer? Zijn er klasgenoten die ergens allergisch voor zijn of vegetarisch eten? Of halal? Je moet natuurlijk ook nog drinken regelen.... En (wegwerp?) borden, bestek, bekers....... En schalen om het vlees op te leggen dat al geroosterd is..... Toegevoegd na 1 minuut: En wellicht vuilniszakken of om alles zelf op te ruimen? En hebben jullie zelf bbq-s of moet je die van huis meenemen? Denk dan ook aan die tangen om het vlees om te draaien.

In juli kunnen wel weer heel andere vleesaanbiedingen in de winkels zijn. Ga voor die stukken vlees die het goedkoopste zijn. Zo'n 4-5 stuks vlees gaan er altijd wel in per persoon. Je kunt echter ook afwisselen met gegrilde groenten zoals maiskolf, paprika, courgette, (zoete)aardappel enz. Groenten zijn ook vaak niet duur in dit seizoen en het zijn toch vitamientjes...ook zitten er vaak vegetariërs tussen de gasten. Zo kan je bijv. ook ongeschilde aardappels wassen en in alufolie inpakken. Gepofte aardappels vind je hier met een videootje https//www.ah.nl/allerhande/video/R-V2166961/aardappel-poffen-op-de-barbecue Is er kipfilet in de aanbieding dan kan je er spiesjes van maken...snijd het in stukjes en rijg om- en- om met stukjes ananas of paprika/ui/stukjes spek en whatever. Of je maakt er sateetjes van met een grote bak pindasaus erbij die je kant-en-klaar kunt kopen. Op een sateprikker kan je nl. met weinig kleine stukjes kip toch veel sateetjes maken. Ga in elk geval voor de goedkope vleessoorten zoals worstjes, hamburgers, speklapjes enz. Van deze laatsten kan je ook spekfakkels rijgen als je toch spiesjes maakt https://www.leukerecepten.nl/recepten/gemarineerde-spekfakkel/ Bij de Aldi en Lidl is het vlees trouwens over het algemeen altijd goedkoper dan bij AH. Je kunt ook iedereen vragen iets van vlees, stokbrood of groenten mee te brengen, salades of sausjes te maken en ook aan drank moet je denken. Het is ook leuk om iedereen eigen creaties te laten maken en die met zijn allen uit te proberen. Je kunt ook kant en klare bakken (aardappel)salade kopen, doe zijn nooit duur. Heb je een paar vriendinnen, ga met elkaar aan de slag voor de BBQ, de voorbereidingen zijn vaak het leukst! Laad niet alles op alleen jouw schouders, het kan best veel werk zijn! Veel plezier! Toegevoegd na 4 minuten: https://www.leukerecepten.nl/recepten/gemarineerde-spekfakkel/ Er ging iets mis bij de spekfakkels, vandaar deze link.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100