We moeten bij eten op ons zoutgebruik letten. Op elk voedingsetiket staat: natrium. Maar zout is toch NaCl??

Staat de hoeveelheid Na gelijk aan de adh zout?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, dat is niet gelijk aan elkaar. Het advies is om maximaal 6 gram zout binnen te krijgen per dag. Dat staat gelijk aan 2,4 gram natrium.

Bronnen:
http://www.voedingscentrum.nl/nl/eten-gezo...

Voor natrium kennen we geen aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH). Men gaat er vanuit dat een inname van 500 mg natrium (1,5 gram keukenzout) per dag voldoende is om het lichaam te voorzien van zijn natriumbehoefte. Er wordt aangeraden niet meer dan 2,4 gram natrium (6 gram keukenzout) per dag tot zich te nemen. Dit ter voorkoming van een te hoge bloeddruk, maar als je beperk zout moet gebruiken, moet de uiteraard minder zijn. Alhoewel natrium in veel voedingsmiddelen wel te vinden is, zijn belangrijke bronnen van natrium o.a. keukenzout (natriumchloride), kaas, spek, gerookte ham, brood en boter. In kant-en-klaar maaltijden is vaak veel zout/natrium toegevoegd. Voedingsmiddelen die geen bewerkingen hebben ondergaan zoals bijvoorbeeld: fruit, verse groente, vlees, vis, eieren en melk bevatten over het algemeen weinig natrium. Dus als je op je zoutgebruik moet letten, kun je beter zo min mogelijk kant-en-klaar maaltijden gebruiken, en minder zout aan het eten toevoegen. Je kunt het eten smaak geven door het gebruik van (verse) kruiden. Voor meer informatie: zie bron

Bronnen:
http://www.caloriedagboek.nl/mineralen/natrium/

Je krijgt inderdaad bij veel producten al natrium binnen. Ik weet wel dat gewoon keukenzout niet echt goed voor je is omdat het geraffineerd zou zijn. Beter is om zeezout te kopen of dat "oerzout". Daar zitten wel nog de mineralen enz. in die je niet vind in het gewone zout waar vooral jodium in zit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100