Waarom kom ik in Nederland nog steeds geen "doggy bag" tegen in Nederlandse restaurants ?

In de USA is het heel gewoon om een "doggy bag" waarin een container zit met de restanten van de al betaalde maaltijd mee naar huis te nemen, oorspronkelijk bedoeld voor de hond ("doggy bag"), maar de mens at het ook wel eens op hoor, geloof mij nou...!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In veel Amerikaanse restaurants zijn de porties zo enorm groot, dat je ze niet op kúnt eten. Dan loont het de moeite om de restanten mee te nemen. In Nederland komen de geserveerde porties veel meer overeen met wat je redelijkerwijs op zou kunnen/willen eten. Het loont dan niet de moeite om voor een paar hapjes nog een doggy bag te vragen.

Er zijn best wel restaurants die dit doen, echter een doggy bag zo als in de USA is hier nog niet, hier krijg je het over gebleven eten mee in een andere soort verpakking, je moet er echter wel specifiek naar vragen. Echter las ik laatst wel dat er een bedrijf is die dit concept hier wil introduceren, dus in een echte doggy bag verpakking.

Omdat het in Nederland simpelweg (nog) niet gebruikelijk is. En bij bijna elk restaurant kun je gewoon vragen of ze de restanten willen inpakken. Doen ze niet altijd, maar vaak wel. Verder vind ik het ook vrij logisch dat er geen doggy bags hangen in restaurants. Ten eerste lijkt het mij niet smakelijk om eten in een zakje te doen en thuis weer op te eten. En ten tweede zal een restaurant ook niet chiquer overkomen als er papieren zakjes in hun restaurant hangen. En de personen in mijn omgeving die een hond hebben geven hun hond bijna nooit restanten, omdat dit slecht voor ze kan zijn. Wij hier in Nederland doen dingen die ze daar in Amerika niet doen en zo ook vice versa.

Er ZIJN restaurants waar je om een doggybag kunt vragen, deze zaken vind je op de restaurantwebsite Iens.nl, waar de restaurants te herkennen zijn aan een duurzaamheidprofiel. Het is gewoon niet gebruikelijk in Nederland en waarom niet? Zie het onderzoek in de link: De meest genoemde reden om niet naar een doggybag te vragen is omdat het niet gebruikelijk is in Nederland (46 procent). 16 Procent van de consumenten schaamt zich er daarnaast ervoor om naar een doggybag te vragen. 17 Procent vindt dat het zuinig overkomt. Ruim één op de vier (28 procent) consumenten heeft eigenlijk nooit nagedacht over het vragen naar een doggybag http://fhjfactcheck.wordpress.com/2012/02/07/doggybag-toch-niet-vanzelfsprekend/

Als restaurant ben je aansprakelijk voor de voeding die je serveert. Als de gasten hun restproducten meenemen en hier bijvoorbeeld na twee dagen pas van gaan eten of bewaren buiten de koeling en hier ziek van worden is het restaurant nog steeds aansprakelijk. Veel restaurants willen hier dus niet aan beginnen....

Als van mijn maaltijd iets overblijft, vraag ik gewoon of ze het voor me willen inpakken. Dat doen ze altijd. Ik vind het zonde om lekker eten weg te gooien als ik er zelf nog een smakelijk ontbijt aan heb. Er is geen reden om het doggy bag te noemen. Ongeacht of het voor mezelf of voor de hond is. Volgens mij gebruiken de amerikanen "doggy bag" omdat ze zich er voor schamen dat ze het gewoon zelf opeten. Amerikanen zitten nogal vol (valse) schaamte.

Steeds meer restaurants serveren een zogeheten seniorenmenu. Kwalitatief even goed als een "normaal" menu, maar iets minder van alles tegen een iets lagere prijs. Hierdoor verklein je ook de kans dat er prima voedsel wordt weggegooid.

je kan in ieder restaurant vragen of je het overgebleven eten mee kan nemen.voor eigen gebruik .maar een doggie bag is er niet, omdat t voedsel niet voor de doggies bedoelt is, het is niet eens goed om honden "mensen maaltijden" te geven..

Als Nederlanders uit eten gaan dan is dat meestal met een feestelijk gevoel. Het is vele male duurder dan thuis eten, maar de sfeer en het uitserveren van de maaltijd op mooi gegarneerde borden maken veel goed. De meeste mensen die ik ken laten alleen maar staan wat ze niet lusten en de rest eten ze helemaal op: want ze gaan er toch voor betalen. Wat ze niet lusten willen ze ook niet meenemen, dus geen enkele reden voor een doggybag.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100