Waarom wordt er geen alcoholistische drank geschonken in de McDonalds?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er wordt geen alcoholisch drank geschonken in de McDonalds omdat ze daar geen vergunning voor hebben. En ze gaan die ook niet aanvragen omdat ze dan daartoe gekwalificeerd personeel in dienst moeten nemen. En dat kost geld. Bovendien ontstaat er dan een probleem met jonge mensen die daar werken. Daar zijn ook weer voorschriften voor. En tenslotte zitten ze niet te wachten op problemen met alcoholmisbruik, en lastige klanten die ze moeten verwijderen.

In Amerika verkopen fastfood restaurants (vrijwel) nooit alcohol; dit hefet alle ste maken met de strenge wetgeving mbt alcohol. In veel amerikaanse staten mogen horeca-gelegenheden waar alcohol wordt verkocht alleen betreden worden door 21-plussers. Dit bedrijfsconcept is dus overgenomen door McDonalds in andere landen, ook al is de wetgeving iha veel 'makkelijker'.

Volgens McDonald's een combinatie van cultuur, filosofie en vergunning. In Frankrijk is alcohol nog meer geaccepteerd dan in NL. Hartelijk dank voor uw reactie. We vinden dat de verkoop van bier niet binnen onze filosofie past. McDonald's is een familierestaurant. Bovendien hebben wij hier geen vergunning voor. In het buitenland verkoopt McDonald's wel bier en alcoholische dranken omdat de menukaart altijd wordt afgestemd op de eetgewoonten en cultuur in het land van vestiging. Het gebruik van alcoholische dranken neemt in sommige landen aan andere plaats in dan in Nederland. Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Met vriendelijke groet, McDonald's Nederland B.V. Carolien Wesselman Afdeling Gastenrelaties

Bronnen:
http://forum.fok.nl/topic/1434262
http://www.mcdonalds.co.uk/ukhome/whatmake...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100