Zou je diepvries friet in de koekenpan met boter kunnen bakken ?

Zou je dan beter de frietjes bevroren of juist ontdooid kunnen bakken, dus de frietjes al een paar uur van te voren bakken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja hoor dat moet kunnen, ik zou ze niet ontdooien en eerst langzaam op een laag pitje afbakken met een anti-spat deksel op de koekepan. i.p.v. boter zou kun je beter een vloeibare bakolie kunnen nemen uit een knijpfles. Als de friet niet meer bevroren is, het vuur hoger zetten en het anti-spat deksel eraf, wel vaak de friet even keren. Eet smakelijk.

je krijgt ze dan wel warm, maar of ze knapperig worden betwijfel ik. ik zou er voor kiezen ze toch te frituren, in een hapjespan met een flinke laag olie.

Tuurlijjk, dat kan. Ze zijn alleen niet te vreten... Toegevoegd na 37 seconden: Echt niet hoor! Probeer het maar eens.

Ja dat kan best, maar lekkerder is met een beetje (olijf)olie dan met boter. Ik doe ze zelf wel eens 20 min. in de oven met de grill aan, lekker heet en kort losjes op een brede bakplaat, diepvriesfriet is voorgebakken dus het hoeft in feite alleen maar lekker krokant te worden.

Wat een gezever over het frituren, maak het jezelf niet zo moeilijk door te experimenteren. Gebruik altijd vet of olie, maar geen boter. Daar zit nl vocht in. Neem geen koekenpan, gedeeltelijk ligt de frites naar adem te happen en de onderste bakken aan de pan, bij het ev. omdraaien krijg je een knoeizooi. Pak een dieper pannetje. Bevroren frites zijn altijd koud en nat, door het eerste zakt de temparatuur, bakken duurt langer en de frites worden vetter van binnen, het vocht zorgt voor het spatten en schuimen met gevolgen vandien. Stop ze van tevoren even in de magnetron als je haast hebt.

Je hebt speciale magnetron friet, die lekker is en weinig vet bevatten.

Als je ze in de oven doet, zijn ze veel lekkerder en niet vet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100