waarom heet worst worst?

Weet jij het antwoord?

/2500

Voor zover ik weet komt het uit de Germaanse taal en is afkomstig van het woord Würst. Wat gewoon worst betekend verder heeft het geen etymologie. Geen spectaculaire verhalen helaas.

Misschien heeft het met het Engelse "worst" (is slechtste" Worst is vaak gemaakt van de vleesresten. Een spreekwoord is niet voor niets: ""Wie worst eet of een weduwe trouwt, weet nooit wat er is in gedouwd

Twee mogelijkheden: 1. worst - wurst - Urtstie - uert (= het gedraaide / worden) 2. worst - samenhang met "warren" (het dooreenmengen van vlees)

Volgens de dikke van Dale heet worst, worst daar het spijs bestaande uit een vlies gevuld is met vleeswaar. Een ieder zou daar echter wat op kunnen bedenken, en het antwoord " het zal mij een worst wezen" is dan ook één van de meest gebruikte woorden indien iemand iets niets kan schelen en zich er met dit antwoord van af maakt. Daarnaast worden er vaak grappen gemaakt over iemand die iets niet verstaan heeft, want dan heeft men vaak de neiging om niet te herhalen wat hij of zij gezegd heeft, echter als grapje _ waar ik mij echter niet in kan vinden_ kei hard begint te roepen Wat - lust je geen worst.? Daarnaaast zijn er talloze antwoorden mogelijk en ook de nodige grappen en grollen. _ zou zeggen kijk op b.v. Google_ Weet zelf al van af kind zijn af; wat worst is, waar het van gemaakt is, en hoe het kan smaken indien de bereiding er van goed gelukt is en vindt het antwoord dat in de dikke van Dale wordt gegeven dan ook meer dan voldoende.

Volgens myEtymology komt het duitse Wurst van wers (proto-Indo-Europees) evenals het oudengelse wurst. Het nederlandse worst zal er dus ook wel vandaan komen. Inderdaad geen spannend verhaal. Over het antwoord van Berry heb ik geen mening.

Bronnen:
http://www.myetymology.com/german/wurst.html

het zal me toch worst wezen..

Worst heet worst omdat wurst ook worst is. Dus als je bedenkt dat wurst worst is dan vraag je je natuurlijk af wat worst dan met wurst te maken heeft. Dus als Hans dan goed uitkijkt met oversteken is hij geen worst. Ik hoop dat de worst nu voor je uit de mouw is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100