Hoe moet ik weten hoe ik de namen van etenswaren moet uitspreken?

Als ik bijvoorbeeld uit eten ga dan weet ik vaak niet hoe ik de namen moet uitspreken? Of als ik bijvoorbeeld naar Starbucks ga dan weet ik niet hoe ik die namen moet uitspreken. Hoe kan ik daar achter komen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Oplossing 1: wanneer je uit eten gaat in bij voorbeeld een Amerikaans, Italiaans of Frans restaurant in Nederland, kun je zeggen dat je iets voor het eerst bestelt en niet weet hoe je dat uitspreekt. De serveerster of kelner vindt dat niet vreemd maar zal je het graag vertellen. Ze zijn juist blij dat het hun klanten interesseert. Ook in het buitenland geldt dat, want ze zien waarschijnlijk dat je een toerist bent (of op zakenreis). Mensen in de horeca zijn gastvrij (althans dat horen ze wel te zijn) dus wees niet bang en vraag het ze gewoon. Oplossing 2: zoek het in een woordenboek op daarin staat vaak hoe je een woord uitspreekt. Een stoofschotel is in het Engels stew; dat spreek je uit als stoe of als stjoe.

Bronnen:
Van Dale' s Groot Woordenboek Engels-Nederlands

Een woordenboek kan, maar daar is ook een moderne variant van: translate.google.nl. Vul het woord in en de juiste taal en gebruik vervolgens de voorleesfunctie (luidsprekertje rechts onderin). Deze kan je ook gebruiken voor hele zinnen/hele teksten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100