Stel je hebt een vermoeden dat een Horeca gelegenheid zegt dat ze het ene vlees verkopen maar stiekem het andere is kan ik dat melden ?

Is er een meldpunt of inspectie of wat dan ook hiervoor ?

Weet jij het antwoord?

/2500

De Voedsel- en Warenautoriteit.

Dit kan je melden bij de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) van het ministerie van Economische zaken, Landbouw en Innovatie. Zij zijn de opvolger van de Keuringsdienst van Waren. Met dit formulier kan je je vraag of klacht melden: http://formdesk.minlnv.nl/kcdv/Warenklachten_vragen_formulier_v4?test=true

Waarom meldt je het niet bij de horeca gelegenheid zelf? Ik kan me voorstellen dat er geen kwade opzet in het spel is. En het zou ook nog zo kunnen zijn dat je je vergist. De bediening krijgt dan nog de gelegenheid om het uit te leggen. Stel je bestelt kip en krijgt kalkoen, dat is voor de ondernemer niet een voordeel en voor jou niet echt een nadeel. Het zou de ondernemer sieren als hij jou dat meldt, maar waarom er niet zelf naar gevraagd?

Rechtstreeks bij de verantwoordelijke aankaarten. Blijft het twijfel of is het een misstand? Meld het dan de voedsel-en warenautoriteit! Als zoiets openbaar wordt verandert het vanzelf. Doe er in ieder geval wel wat mee. Een publiekelijke boete of een melding in sociale media is dodelijk voor horeca.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100