wat zit er in specerijen?

Weet jij het antwoord?

/2500

specerijen is een verzamelnaam voor kruiden zoals peper, anijs, nootmuskaat ed.

Specerijen zijn planten en/of plantendelen die aromatisch smaken of ruiken of scherpe smaak hebben. Ze kunnen aan voedsel worden toegevoegd als smaak- en geurmiddel. Bij matig gebruik helpen ze de eetlust en de spijsvertering te stimuleren.

Specerijen is de verzamelnaam voor een aantal aromatische plantendelen, zoals vruchten, bladeren, zaden, wortel en schors. Ze zijn meestal afkomstig uit tropische of suptropische gebieden. Er zijn erg veel verschillende soorten specerijen, met zeer verschillende smaken en steeds meer van deze producten zijn makkelijk verkrijgbaar. Het is het beste om dingen zelf te malen, maar in kleine hoeveelheden in poedervorm kopen kan natuurlijk ook. Bekende specerijen zijn: Kardemom, kaneel, kruidnagel, saffraan, nootmuskaat, vanille, zoethout.

er zit niets in specerijen. Het is een specerij, een natuurproduct. Het is alleen in een potje of zakje gestopt

Specerijen zijn delen van planten en worden ze gebruikt als smaakmaker. Als het goed is bestaat een specerij dus maar uit 1 ingredient, namelijk dat gedeelte van een plant (bijvoorbeeld een vrucht (kardemon of peper) of wortel (gember)). Veel specerijen die in de winkel verkocht zijn, zijn mengsels, zoals bijvoorbeeld tacokruiden. Let op, deze bestaan vaak voor het grootste deel uit zout! Lees hier meer over specerijen en het verschil met kruiden: http://www.kokenmetkruiden.nl/news/19/kruiden%20en%20specerijen/

Bronnen:
www.kruidenthuis.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100