U heeft niet genoeg contant geld om de rekening te betalen, u gaat dus pinnen. Hoe geeft u dan fooi, wat is toepasselijk?

U bent heerlijk uit eten geweest in een goed restaurant. Normaal gesproken wordt er een fooi van 10% gegeven, maar u heeft echter maar weinig contant geld of helemaal geen contant geld. U gaat de rekening dus pinnen.

Hoe geeft u dan fooi? Want waarschijnlijk als u het pin bedrag laat afronden gaat de fooi niet naar de serveerder/serveerster maar de zaak? Of zie ik dit verkeerd? Wat is toepasselijk? Is hier een etiquette voor?

Toegevoegd na 1 dag:
Vaak wordt er ook gepind op een anderen locatie dan bij de tafel waar u gegeten heeft. In dat geval kan het voorkomen dat de rekening pas zichtbaar is bij het pinnen. Loopt u dan terug naar de tafel en legt u daar het fooi neer of loopt u naar de serveerder/serveerster? Soms is de tafel al opgeruimd? Wellicht anderen manieren?

Weet jij het antwoord?

/2500

ik zit zelf in de horeca. geef alleen tip in sommige eenmanszaken. op A-locaties of Sterrenrestaurants is tip geven onzinnig. Tenzij je goedlopende zaken nóg rijker wilt maken. Een ober die jou een biertje komt brengen op het terras hoef je ook niet te tippen,daarvoor wordt ie normaal betaald.

ik zit zelf in de horeca. geef alleen tip in sommige eenmanszaken,desnoods door het pinbedrag te verhogen. op A-locaties of Sterrenrestaurants is tip geven onzinnig. Tenzij je goedlopende zaken nóg rijker wilt maken. Een ober die jou een biertje komt brengen op het terras hoef je ook niet te tippen,daarvoor wordt ie normaal betaald.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100