Mag iedere snackbar/shoarmatent "kapsalon"verkopen onder die naam, of is de naam vastgelegd en heeft slechts 1 zaak recht op die naam?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb de uitvinder van de "kapsalon" bij Raymann is Laat op de TV gezien. Hij vertelde daar dat hij de naam niet had laten vastleggen zodat nu iedereen vrij is om die naam voor dat gerecht te gebruiken. Toegevoegd na 13 uur: Het programma heet inmiddels Zo: Raymann

Ja iedereen mag dat verkopen! http://www.frietopia.nl/index.php?page=47&wkey=kapsalon

Kapsalon is een algemeen gebruikt woord, net als oorlog, speciaal, waterfiets en rotzooi. Dat kan je niet vastleggen.

tuurlijk mag iedereen het verkopen. Het is een gerecht. Een gerecht moet wel heel speciaal zijn wil het bescherming krijgen (bijvoorbeeld bepaalde kaassoorten die in een bepaalde streek gemaakt moet zijn) http://eten-en-drinken.infonu.nl/diversen/56326-kapsalongerecht.html

Ja hoor, 'Oorlog' ging dit kapsel voor.....

snackbar/shoarmatent "kapsalon is een verzamel naam voor een soort zaak. Dit is dus niet de naam

Iedere zaak mag het verkopen, maar er is er natuurlijk maar één die het bedacht heeft. Zoals vaak met dit soort dingen zijn er (kleine) verschillen, zoals een nasi speciaal bij elke Chinees ook een beetje anders kan zijn. Maar het is geen merknaam en als jij een snackbar begint, kun je dus probleemloos kapsalons gaan verkopen.

Jazeker, iedereen mag dit verkopen onder de naam kapsalon, het is echt niet verboden. Een kapsalon is een ovenschotel bestaande uit een combinatie van friet, shoarmavlees, saus, kaas en eventueel nog wat rauwkost. Oorspronkelijk is de kapsalon ontstaan in Rotterdam, maar in 2008 waaide dit gerecht over naar andere delen van Nederland.

Bronnen:
http://www.frietopia.nl/index.php?page=47&...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100