Kun je gebakken kip invriezen en blijft het dan lekker?

Vandaag in aanbieding 2 voor de prijs van 1 gekocht. Nu wil ik ze graag tegelijk klaarmaken in de oven en er dan een invriezen. Blijft die ingevroren kip lekker als je hem daarna weer opwarmt in de oven, en hoe lang moet je hem dan opwarmen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja hoor dat kan. Ik doe dat ook vaak en hij smaakt net zo lekker als de eerste keer. Het opwarmen is ca. een 15 minuten na het ontdooien in de koelkast.

Met de vorige beantwoord(st)er ben ik het helemaal eens! Smaakt nog net zo lekker!

Ja hoor, dat kun je gerust doen. Let er wel op dat je de gebakken kip zo snel mogelijk afkoelt (afgedekt buiten als het kan is nu ideaal met de koudere temperatuur)en vries hem onmiddellijk in. Wanneer je hem dan gebruiken wilt, laat hem dan ontdooien in de koelkast. Het duurt iets langer, maar je kunt hem de avond ervoor al in de koelkast zetten. Een groot voordeel is dat de koelkast niet zo vaak hoeft aan te slaan. De kip laat de inhoud afoelen. Dit spaart energie. Een ander voordeel is dat de kip niet zo droog wordt. Opwarmen in de magnetron zorgt er altijd voor dat het voedsel droger wordt. Je kunt dit voorkomen door de kip niet op een bord maar in een afgesloten schaal te leggen. Het vocht kan dan slechter weg.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100