Wie weet waar ik het recept kan vinden voor sze chuan yuk ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ehm ja.... Ten eerste schrijf je szechuan aan elkaar. Yuk betekend Varkensvlees, en Szechuan geeft aan wat voor saus het is, Szechuan saus. Szechuan zijn chineze peperkorrels, in de toko verkrijgbaar. Yuk = Varkensvlees Kai = Kip Ngau = Rundvlees Ha = garnalen Scechuansaus kun je met verschillende soorten VLEES bereiden en het meest gangbare is met rundvlees. Het hoort niet bij vis/garnalen. Onderstaand is puur het recept voor de saus. Groenten en vlees moet je er zelf nog bij wokken. Ingrediënten 1 eetlepel sesamolie, 1 theelepel gemberpoeder, 1 teentje knoflook (fijngehakt), 100 ml kippenbouillon, 1 theelepel fivespice, 1 eetlepel rode wijnazijn, 1 eetlepel zoute sojasaus (Kikoman), 1 theelepel zout, 1 tot 2 theelepels hoisin-saus, tabasco, 1theelepel gemalen Szechuan-peperkorrels, 2 rode pepertjes (ligt eraan hoe heet je het wilt hebben), 1 eetlepel maïzena opgelost in 100 ml water * Verhit de wok, zorg dat die niet superheet wordt. Je gaat tenslotte niet frituren... * Voeg de olie toe en fruit de knoflook en de gemberpoeder zachtjes gedurende 1 minuut. * Doe alle overige ingrediënten behalve de maïzena in een kom en roer het mengsel goed door. Doe het in de wok, roer het door de knoflook en laat dit een minuut of 10 zachtjes doorkoken. * Voeg de opgeloste maïzena toe en breng de saus weer aan de kook om in te laten dikken. Laat de saus nog een paar minuten doorwarmen. * Voeg naar smaak nog wat zout of gemalen Szechuan-peper toe. Eet smakelijk. Ik hoop dat je er wat aan hebt :o) Groetjes Peanutz

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100