Te veel zout door het eten (pastasaus). Is het nog te redden?

Kan je bijvoorbeeld iets doen om de smaak te verbloemen of compenseren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als tegenwicht van zout gebruik je een paar druppels azijn of citroensap die helpen ook: de smaakpapillen worden afgeleid van de zoute smaak. Wat melk toevoegen werkt ook goed.

Met suiker of aardappel in stukjes.

Doe er slagroom of kookroom doorheen.

leg er maar even een hele ui in... ui trekt het zout eruit Toegevoegd na 2 minuten: het zout trekt in de ui.. ik heb het nog even aan mijn man gevraagd, die is kok .. voor het geval ik onjuiste informatie plaats

Voedsel wat (te) veel zout bevat kan in een gesloten spoelingkring geplaatst worden in ionenwisselaars, De ionenwisselaars vangen vooral ook Na+ af, wat tegen een H3O+ ion wordt uitgewisseld en de Cl- ionen worden door een OH- groep omgeruild. Helaas worden ook de andere nuttige minerale zouten en -ionen afgevangen. Het is wel een gecompliceerde oplossing maar het kan wel. Een beetje suiker toevoegen is makkelijker.

Ja, als je bijvoorbeeld twee keer de hoeveelheid zout er in hebt gedaan moet je de rest ook allemaal verdubbelen. Heel makkelijk dus. En veel succes!

Een aardappel mee laten trekken (en hoe langer je saus pruttelt, hoe lekkerder deze wordt).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100