Wie weet hoe oud het boek ''Margriet kookboek, beknopte versie" is?

Het boek is samengesteld door Marianne met medewerking van de voedingsraad.

Illustraties zijn van I. Spreekmeester

Uitgave Margriet weekblad voor moeder en kind
,,DE Geïllustreerde pers n.v.", Amsterdam

Ik heb het boek thuis en geen idee hoe oud het is. Aan de verkleuring van de bladzijden te zien, moet het volgens mij minstig 50 jaar oud zijn, maar weet iemand het exacte jaar van uitgifte?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wij hebben dat boek ook, en dat is in de familie sinds 1963, dus zo oud zeker, gewoon de Margriet even bellen lijkt mij.

In 1965 heb ik gezien, kwam al de 16e druk uit, verder kom ik niet. Het zal dus in het begin van de 60er jaren zijn geweest. Toegevoegd na 9 minuten: De 1e druk is nog te bestellen! Ik wil het volgende boek bestellen bij De Kring Schrijver: Marianne Titel: Margriet Kookboek Uitgever: Geïllustreerde Pers Bijz.: z.j. 1e druk hardcover, 233 pp. Beknopte editie. Erg leuke tekeningen! I. Spreekmeester Prijs: 7.50 ( exclusief evt. verzendkosten )

Bronnen:
www.boekwinkeltjes.nl

Moolkeesje vond een eerste druk z.j. (zonder jaartal), dan is de beste methode om eventueel toch te achterhalen hoe oud het is: contact opnemen met de uitgever. De Geïllustreerde Pers is overgenomen door VNU die onder Nielsen valt, zie hier voor contactgegevens: http://nl.nielsen.com/site/contact.shtml Misschien weten ze het zelf ook niet, maar met een beetje mazzel hebben ze een goed archief.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100