ik zoek een recept uit beieren het heet griesnocken wie weet hoe ik dit moet maken of heeft er ooit van gehoord

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik maakte het toen ik in Duitsland woonde als volgt; 1 groot ei en 50 gr. gesmolten boter/margarine goed roeren in een kom. Zout en nootmuskaat erbij doen. Dan met een vork zoveel griesmeel erdoor mengen,( langzaam erbij strooien)tot je een goed vormbaar soort deeg krijgt. Niet te stevig! Je moet er met 2 theelepels hoopjes van kunnen scheppen als een soort quenelles. Je kunt nu met 1 theelepeltje een hoopje ervan uitsteken en dit met een 2de theelepeltje weer van het 1ste afscheppen terwijl je een mooi hoopje van het deeg vormt ( een beetje ovaal wordt het dan) Je kunt ook een hoopje in je hand doen en dan vormen als die theel. je te moeilijk lijken. Het is een beetje oefenen en dan zal je zien dat het heel makkelijk gaat.Deze hoopjes( nockerl of nocker ze worden allebei zo genoemd) laat je nu in hete bouillon of soep glijden en even gaar worden in deze vloeistof. Het duurt zo`n 10 min. dat je ze mee moet koken.

kun je hier wat mee...

Bronnen:
http://translate.google.nl/translate?hl=nl...

ik neem aan dat je Griesnockerl bedoelt

Bronnen:
http://www.kochbar.de/rezept/anzeigen/inde...

http://www.chefkoch.de/rezepte/336771117294586/Griesnockerln.html Zie hier een eenvoudig recept. Het zijn noedels van griesmeel die in bouillon gegeten worden. Ben er zelf niet zo'n fan van.

Kan je hier iets mee.

Bronnen:
www.chefkoch.de/rs/s0/griesnocken/Rezepte.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100