Kun je deeg "overkneden" ?

Of is lang kneden juist goed? of verschilt dat nog per deegsoort?

Recentelijk Masterchef gezien en zeer geinteresseerd geraakt in koken!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Deeg kan je overkneden. Door het kneden komt er een bepaalde bindstof vrijin je deeg. Hierdoor wordt je deeg stevig en kan het goed rijzen. Als je doorkneed, dan verdwijnen de structuren weer, enwordt je deeg minder. Tijdens het kneden kan je voelen hoe je deeg meer meegeeft.Dat is net na het punt waarop je had moeten stoppen :D

Nadat je b.v. brooddeeg of pizzadeeg hebt gekneedt, leg je het weg om te rijzen. Na het rijzen ga je nog een keer kort nakneden en leg je het nogmaal eventjes weg. Het deeg wordt daardoor nog luchtiger.

Het verschilt per deegsoort. In het recept dat je maakt, staat vaak wel of je met koele handen, gewoon met je handen of met een mixer met deeghaken moet/kunt kneden. Als er bij staat dat je zo kort mogelijk moet kneden, en je doet het te lang, wordt het deeg taai en zal je brood/gebak heel vast worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100