Ik zoek een alternatief voor witte wijn om te gebruiken in een gerecht.

We hebben gasten waar ik gamba's voor wil bereiden, alle recepten die wij lekker vinden worden bereid met witte wijn. Nou wil ik dit recept bereiden, maar we hebben een zwangere dame in ons midden en wil om die reden de wijn vervangen door een alternatief. Wie heeft er een goede tip voor me?
Alvast heel erg bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een gerecht waarin alcohol houdende vloeistof wordt gebruikt, verliest door de verhitting zijn alcohol. De smaak die achterblijft daar gaat het om. Gebruik dus gerust witte wijn in je recept, alhoewel ik mij afvraag of de wijn een toegevoegde waarde heeft bij gamba's die van zichzelf al uitblinken vanwege de heerlijke smaak.

In Canei (soort wijn) zit vrijwel geen alcohol, bovendien verdampt er nog een deel tijdens verhitting. Lijkt me goed te kunnen. Een andere mogelijkheid is appeldiksap, sterk verdund. Liefst suikervrij.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100