Wie kan mij aan een recept voor lekkere saté saus helpen?

dus niet gaan googlen!
want dat kan ik zelf ook..
maar een eigen gemaakte met eventuele toevoegingen of speciale geheimpjes ..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

pindakaas met stukjes noot... een halve (kleine) pot. twee teentjes knoflook flinke scheut ketjap manis theelepel sambal drie theelepels suiker pakje 200ml klapper opwarmen, net niet laten koken, klaar.

Tegenwoordig kan je in Toko's de echte Surinaamse pindasaus halen, het enige wat je hoeft te doen is wat gekookt water toe te voegen. Het is wel wat pittiger als pindasaus uit de supermarkt.

Satésaus Ingrediënten: 1 pot pindakaas (zo goedkoop mogelijk) 1 el knoflookpoeder 3 el ketjap 1 el sambal 1 pindakaaspot melk LET OP: deze saus moet op een heel zacht vuurtje worden gemaakt want brand snel aan (of goed blijven roeren). Beter niet laten koken. Bereiding: Schep de pindakaas in een pan, voeg 3/4 pindakaaspot met melk en de overige ingrediënten toe. Verwarm dit langzaam (regelmatig roeren) totdat de saus begint te binden. Voeg melk toe totdat een gladde saus ontstaat . Door extra ketjap, knoflookpoeder en sambal zo pittig te maken als je wilt. Deze saus is het lekkerst als hij al even staat, dus perfect om de dag van tevoren te maken. Lekker bij bijvoorbeeld: kipsaté, satégehakt en varkenshaassaté.

Een uitje fijnsnipperen en in wat boter aanfruiten. Op laag vuur 3 eetl. pindakaas roerend laten smelten. Als de pindakaas glad is, een scheutje ketjap manis, 1 eetl. bruine suiker, wat citroensap en 2 theel. sambal oelek of -brandal erbij en dooroeren. al roerend wat dunner maken met scheutjes melk, water of wat milder en romiger, kookroom toevoegen. Tot slot 1 flinke teen uitgeperste of heel klein gesneden knoflook erbij.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100