Ja hoor, en Loenie geeft daar al een prima antwoord op bij je vorige vraag.
Halverwege draaien, en als je denkt dat ze gaar zijn, even eentje opensnijden om te zien of dat ook echt zo is.
Ja dat kan prima.
Hier heb ik een recept voor je.
Ingrediënten voor 6 personen
16 kippen vleugels
125ml verse citroensap
half kop fijn abrikozenjam, (gesmolten over laag vuur en afgekoeld) half kop vruchten chutney
3 teentjes knoflook, fijn
1 grote ui heel fijn gesnipperd en even gefruit en erna afgekoeld
Bereidingswijze
VOOR BAKKEN IN OVEN:
1. Verdeel kippen vleugels in een ovenschaal.
2. Meng overige ingredienten goed en verdeel over kippen vleugels. 3. Marineer nu voor tenminste een uur in koelkast.
4. Bak kippen vleugels in oven mooi goudbruin en gaar bij 160 graden Celsius (driekwart uur tot een uur) en bedruip kippen vleugels af en toe met marinade.