Hoe kan je cacao nibs het makkelijkst smelten?

Ik heb cacao nibs gekocht bij de bio winkel, de keuze gemaakt voor cacao nibs in plaats van cacaopoeder omdat de nibs een veel hoger vetgehalte hebben, wat ik juist waardeer. Maar ik krijg het niet gesmolten, noch in de microgolfoven, noch in de pan :/

Is er een manier hoe ik de cacao nibs kan smelten zonder gebruik te maken van koolhydraten en/of suikers?

Tips en adviezen zijn welkom.

Weet jij het antwoord?

/2500

Cacao nibs zijn grof gemalen geroosterde cacaobonen en die kan je niet smelten. Het is namelijk iets heel anders dan de vertrouwde chocolade die we kennen. Vergelijk het met de productie van echte chocola (tweede link) en dan zie je het enorm grote verschil.

Toegevoegd op 17 februari 2020 22:19: afbeelding
Bronnen:
https://goedetengezondleven.nl/cacao-nibs-...
https://nl.wikipedia.org/wiki/Chocolade

Niet. Cacaonibs smelten niet. Je kunt ze alleen in een koffiemolen vermalen tot poeder. Wil je voor een recept gesmolten rauwe chocolade gebruiken, koop dan bijvoorbeeld https://www.denotenshop.nl/lovechock-extreme-dark-99.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100