Hoe verkrijg je 'krokante pannenkoeken" zoals in Bretagne?

In Bretagne zijn de pannenkoeken zeer dun maar ook echt krisperig.
Heb wel dunne uitgeprobeerd maar lukt niet.
Ook wafels krijg je niet erg krokant...WAT wordt er aan het deeg toegevoegd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Benodigd: 250 g gewone bloem 1/2 liter melk 2 eieren Een snufje zout Wat vanillesuiker Er wordt dus eigenlijk niets bijzonders aan het deeg toegevoegd. Je hebt echter wel een crêpe-kookplaat, een ‘bilig’ genoemd, nodig die het pannenkoekje krokant maakt. . Verschil bilig (of billig, pillig, crêpière) en koekenpan Een koekenpan wordt gekenmerkt door een dikke bodem en een lage rand. Het beslag loopt er tot de rand in. Bij een bilig wordt een hark gebruikt om het beslag aan te brengen, waardoor de crêpes erg dun kunnen worden (ca. 1 millimiter). De hitte van een koekenpan is niet zo gelijkmatig verdeeld en nauwkeurig instelbaar als die van een bilig.

Toegevoegd op 12 februari 2020 21:31: afbeelding
Bronnen:
http://www.finisterebrittany.com/discover/crepes
https://www.camif.fr/crepiere-bilig-400-ro...
https://de.wikipedia.org/wiki/Cr%C3%AApi%C3%A8re

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100