Kan je vlees of kip koken in water?

Weet jij het antwoord?

/2500

Kan goed, dan houd je ook nog eens een lekker bouillon over. Gekookt kippenvlees is lekker voor een kip-cocktail. Gekookte gehaktballetjes, lekker in de soep. Een lekkere dikke roux maken met het vlees en de bouillon, even rolletjes draaien en paneren, en je hebt heerlijke zelfgemaakte kroketjes.

Zeker! Bijvoorbeeld een kipfilet in blokjes snijden of een andere gewenste grootte en koken in een groentenbouillon:)tevens veel gezonder en bij mijn smaak lekkerder en zachter dan in de pan met wat boter.

Kipfilet kun je ook pocheren. Het vlees blijft dan lekker sappig en je gebruikt dus géén vet om het in te bakken. Eerst water in een pan laten koken, dan de kipfilet er in doen, deze moet onder water liggen. Dan wachten tot het water weer begint te koken en dan het gas meteen uitzetten en deksel op de pan laten. Afhankelijk van de grootte 15 min. of langer in het hete water laten pocheren. De kipfilet kun je dan met 2 vorken of met je handen uit elkaar trekken en dan heet het pulled chicken, het vlees is dan erg lekker trouwens. Om er meer smaak aan te geven kun je het pocheren óók in bouillon doen ipv. water.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100