graag willen we een drie of viergsngen menu waarin één ingredient de hoofdrol speelt?

ingrediënt mag geen truffel zijn. Recepten moeten uit te voeren zijn door gemiddelde hobby koks.

Weet jij het antwoord?

/2500

Wat dacht je van peren? Ik denk dat je het toch eerder in fruit moet zoeken dan in groenten of vlees, omdat je met het nagerecht zit. Peer gaat goed samen met kaas, pittige salade, pasta, zuurkool, rode kool, andijvie en noem maar op... Enkele voorbeelden; Voorgerecht; Halve peer snijden, klokhuis eruit en in een pannetje met rode wijn en kaneel zachtje pruttelen tot ze beetgaar is. Peren droogdeppen en er een geitenkaasje met spek omhuld opleggen. Even onder de grill tot de kaas gesmolten is. Intussen rode wijn iets binden. Peer op een bordje met een bedje rucola of een lekkere salade leggen en een beetje rode wijnsaus erover. Evtl. wat gehakte nootjes erover en/of een sneetje knapperig brood. Tussengerecht; Portobello's op bakpapier leggen met de bolle kant onder. Meng wat fijngesneden knoflook met verse tijmblaadjes en leg dit in de portobello's, maal er wat peper en zout over en druppel er wat olie over. Bak 10 minuutjes in een oven van 200 graden.C Vul de gebakken portobello's dan met blokjes peer vermengd met walnoten en naturel saladecroutons en strooi er verkruimelde roquefort over. Bak nog 5 min. en leg ze dan op een bordje met een bedje rucolamelange. Garneer met een takje tijm. Hoofdgerecht; Wrijf zout en peper in een ossenhaas per persoon. Bak ze op hoog vuur in 4-6 min. mooi bruin (halverwege omdraaien). Leg ze op een bakplaat en leg er een stukje roompaté op. Schuif de bakplaat zo'n 10 cm. onder de hete grill en laat de paté ca. 2-3 min. iets smelten. Intussen bak je in dunne partjes of plakjes gesneden peer in het bakvet op hoog vuur mooi bruin. Neem verwarmde borden en leg de ossenhaas erop, verdeel daar de gebakken peer over. Doe wat vleesfond (uit bijv, een pot van Struik) bij evenveel rode wijn en roer dit door het bakvet. Kook in tot je een mooie jus hebt en schep dit rond de ossenhaas. Lekker met gebakken of gekarameliseerde struikjes witlof. Nagerecht; Perenplakjes bakken met amandelschilfers en leg ze waaiervormig op een bordje. Bestrooi met wat vanillesuiker. Leg er een bolletje lekker roomijs op en bestrooi met de gebakken amandelschilfers. Dien meteen op.

Peren of fruit is ook prima optie zoals AMC al antwoordde, maar "het meest veelzijdige stukje vlees" kan ook in 3-4 gangen verwerkt worden en minst bekend is dan een toetje waarvan ik lang geleden eens een mousse maakte van overgebleven en vers getrokken kippenbouillon. Heb bijna gelijke recept gevonden : http://www.receptenvandaag.nl/recepten/eten/toetjes/2273/mousse_van_kip_met_balsamico-aspic Licht voorgerecht of amuse ( gerookt hoeft niet als je naar keuze anders kruidt) http://uitpaulineskeuken.nl/2013/12/lichte-kipcocktail.html Als (warm) tussengerechtje zou kunnen : http://uitpaulineskeuken.nl/2013/12/lichte-kipcocktail.html Na elk gerechtje heb ik goede herinneringen aan frisse kleine sorbets in tal van mogelijkhden en kleuren: http://www.mytaste.nl/r/citroen-sorbet-scroppino-cocktail-7923338.html Hoofdgerechten met kipvarianten zijn er zo talrijk dat ik deze nu weglaat :) Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100