Hoe werkt de pizzastand van een oven?

Ik heb een oven met de pizzastand. Hoe lang en op welke temperatuur moet de oven op die stand? Symbool: Bijlage

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij een oven met pizzastand geeft de oven niet alleen hete lucht maar ook meer onderwarmte, zodat de bodem beter gebakken wordt. Deze wordt zo extra krokant. Het is dus een combinatie van hete lucht en onderwarmte. Een verse pizza bak je altijd op de laagste hoogte, dus onderin de oven. De temperatuur kan het beste op 180-200 graden C. zijn ingesteld. De baktijd zal zo'n 20-30 min. zijn. Bak je op 2 niveaus dan schuif je het tweede blik op inschuifhoogte 3 en kan de temperatuur hetzelfde blijven. De baktijd zal echter vaak wat langer zijn. Bij diepvriespizza's met dunne bodem is de temperatuur zo'n 200-220 graden C. en is de baktijd ong. 10-20 min. op 1 niveau.....20-30 min. met blikken op twee niveaus. Diepvriespizza's met dikke bodem bak je met een temperatuur van 180-200 graden C. Op 1 niveau duurt het dan 20-30 min...op 2 niveaus is de baktijd ca. 25-35 min. Ik kan geen exacte temperaturen/ tijden aangeven omdat elke oven weer anders is. De ene is heter of minder heet dan een andere oven op dezelfde stand. Ik heb zelf een loeihete turbo-oven en ben er inmiddels achter dat ik hem altijd minder hoog moet instellen als wordt aangegeven in recepten. Je moet namelijk elke oven opnieuw leren kennen en er ervaring mee krijgen. Toegevoegd na 2 minuten: Even voor alle zekerheid; de aangegeven data hierboven zijn dus voor de pizzastand.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100