hoe wordt arla skyr gemaakt?

Ik ben op zoek naar het proceschema van Arla Skyr.

Weet jij het antwoord?

/2500

Skyr is een uit IJsland afkomstig melkproduct. Het lijkt qua textuur erg op yoghurt en kwark, maar het is een zeer zachte kaas. Deze wordt gemaakt van gepasteuriseerde afgeroomde melk met levende bacterie-culturen zoals Streptococcus thermophilus en Lactobacillus bulgaricus. Er wordt stremsel aan toegevoegd om de eiwitten te laten uitvlokken. Dit mengsel wordt gefilterd om de wei ervan af te scheiden. De overgebleven eiwitmassa vormt de echte skyr. Maar de skyr van Arla wordt gemaakt van magere yoghurt die net als hangop verwerkt is. En daar dan maïszetmeel, citroensap, vruchtenconcentraat, en suiker aan toegevoegd.... Je kunt dus beter én voordeliger zelf hangop van magere yoghurt maken. Of een keer naar IJsland gaan om daar échte skyr te proeven.

Bronnen:
http://moniquevandervloed.nl/arla-skyr-review/
http://www.consumentenbond.nl/dieet/skyr/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100