Kun je van fond weer bouillon maken?

Ik ben niet zo van bouillonblokjes (sinds de uitzending van Keuringsdienst van Waarde) en wil graag een pot visfond kopen en daar visbouillon van maken. Aan de ingrediënten op de pot te zien is er in ieder geval vis gebruikt.

Is het gewoon een kwestie van fond verdunnen en zo ja in welke verhouding, of werkt dat niet? De tijd om zelf visbouillon te trekken heb ik niet.

Als iemand weet waar ik visbouillon in pot kan kopen, houd ik me aanbevolen. De soepfabriek heeft goede bouillon in de supermarkt, maar niet de visvariant.

Weet jij het antwoord?

/2500

Visbouillon Deze visbouillon is een goede basis voor sauzen en soepen. Voor 4 tot 6 personen. 1.1 ui 2.1 tomaat 3.bleekselderij 4.bladpeterselie 5.1 a 2 glazen droge witte wijn 6.1 kg witte vis met graten en koppen (geen kieuwen) 7.zout en peper Bereiding. Voeg de groenten peterselie en de witte wijn in 2 liter water in een pan en breng het tegen de kook aan. Breng op smaak met peper en zout. Laat de bouillon afkoelen en voeg de vis met graten en koppen toe. Breng alles weer aan de kook en laat het voor 20 minuten trekken. Laat de visbouillon afkoelen en zeef de visbouillon. Druk de groente goed uit.Gebruik de witte vis als vulling voor de soep,en voeg naar eigen idee nog wat verschillende niet vette vis toe. De vissoep is klaar.

Dit kan uiteraard heel goed en ik doe zelf nooit anders ! Visfond is, net als bouillon, sterk getrokken van visdelen. graten, schillen en kruiden. Feitelijk is het vrijwel hetzelfde als bouillon, alleen heeft het meer smaak omdat het geconcentreerder en rijker is. Vaak worden er namelijk meer kruiden of soms een scheutje cognac of sherry aan toegevoegd. Ik maak vaak een goede visfond en vries die in in een ijsblokjesbakje. Heb ik bouillon nodig, dan voeg ik gewoon zo'n blokje toe. Is het erg sterk van smaak dan verdun ik met wat water tot de smaak goed is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100