Kun je snert maken van rode spliterwten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Recept voor ca 4-5 personen ingrediënten: 500gram gedroogde roden erwten( heel als je ze kunt krijgen , maar spliterwten werken net zo goed ) 8 kopjes water 2 fijngesneden uien 1 gepelde hele ui met twee hele kruidnagelen erin gestoken 1 grote fijngesneden wortel 1 vlezig beenham met bot - of - 2-3 hamschijven 1 tl . gedroogde tijm 1 tl . gemalen gember 1 tl . zout 1/8 theelepel. Peper 1 tl . grove bruine mosterd Bereiding: Spoel de erwten in een vergiet onder stromend koud water schoon. Bij gebruik van hele erwten moeten ze een nachtje weken ( dit is niet nodig bij gebruik van spliterwten zo lang als je kunt de soep zachtjes laten koken gedurende 2 tot 3 uur ) . Vul een grote pan met 8 kopjes water ( of 6 als je een dikkere soep wilt. Je kunt altijd verdunnen met water als het te dik wordt ) . Voeg de erwten , 2 fijngesneden uien, 1 gepelde hele ui met de twee hele kruidnagels , 1 grote fijngesneden wortel , en de beenham ( - of - 2-3 hamschijven ) . Breng aan de kook, dek de pan af en laat het zachtjes koken op laag vuur gedurende 90 minuten. Bij gebruik van hele erwten , af en toe met een schuimspaan de velletjes van de erwten afhalen (deze komen boven drijven tijdens het koken) . Neem 2-3 kopjes van de soep , pureer in een blender of keukenmachine en doe dit terug in de pan (dit helpt om de soep te binden) . Laat de soep sudderen gedurende tenminste 30 minuten , een uur of meer kan ook geen kwaad. 30 minuten voor het serveren : verwijder de hele ui en het vlees . Maak het vlees klein en doe het terug in de pan. Kruid de soep met 1 theelepel gedroogde tijm , 1 theelepel gemalen gember , 1 theel epel zout , en 1/ 8 theelepel peper. Laat de smaken even intrekken door het nog 15 minuten te laten sudderen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100