Ik maak vlierbessiroop in schone koffiemelkflesjes met suiker en citroenzuur. Hoe komt het dat het is gaan gisten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Te weinig suiker?Staat te warm?Niet lang genoeg ingekookt...

Dit komt omdat je een zeer goed vergistbaar mengsel hebt gemaakt. Allerhande gistsporen zweven door de lucht en komen onvermijdelijk in je flesjes terecht als je ze vult. De enige manier om dit tegen te gaan is om je flesjes te steriliseren en ook je vlierbessensiroop kokend heet in de flesjes te vullen zodat je de gistsporen doodt. Als je dit niet doet is het onvermijdelijk dat het boeltje gaat gisten. Je kan eventueel ook een zekere hoeveelheid alcohol aan je siroop toevoegen zodat je een voor de gistcellen ongeschikt milieu maakt, maar dat maakt de siroop dan weer niet meer geschikt voor consumptie door kinderen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100