Hoe kun je het beste complete ,maaltijden maken en invriezen?

Moet je het vlees dan helemaal gaar bakken, of juist niet? In de jus invriezen, of de jus apart (mits je jus in kan vriezen)? Dat soort dingen bedoel ik.
Geldt overigens ook voor groenten (en aardappelen?)
Ik werk, naast mijn man, sinds kort full time, en ik heb 's avonds geen puf meer om dan nog een complete maaltijd in elkaar te draaien met al het afruimen en afwas vandien. Vandaar dat ik wil proberen om in het weekend complete diepvriesmaaltijden te maken voor een hele week die we dan 's avonds alleen nog maar hoeven op te warmen. Pasta's en ovenschotels weet ik wel. Het gaat mij om de aardappelen, groenten, en vlees.

Toegevoegd na 57 seconden:
- de komma. Ik kon de vraag zelf niet meer veranderen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mijn advies is als geheel volledig klaar en gaar vacumeren. Voor 100 euro koop je een goed vacumeerapparaat en hittebestendige zakken erbij. Vacuum blijft niet alleen in de vriezer langer vers zonder uitdroging of ijsvorming (tot minstens 6 maanden) maar het is ook veel makkelijker op te warmen. Je doet de ingevroren zak in een pan heet water en na een paar minuten ben je klaar. Niet laten koken dan blijft de garing zoals je die in eerste instantie bedoeld had. Daardoor blijven groenten en aardappelen ook veel beter van smaak en structuur. Dit werkt overigens ook prima met soep.

Het beste is een complete maaltijd volledig gebakken invriezen behalve de jus. de jus zou ik echter niet invriezen maar gewoon vers maken kost weinig moeite! ik vries alle kliekjes in als ik vol zit en heb tot nu toe geen problemen gehad. het opwarmen is in de pan het beste de magnetron haalt de voedingstoffen er uit. en aardepellen heropgewarmd smaken heel droog dus of een dikke laag jus er overheen of alsnog vers maken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100