Welke dressing kan ik op witte kool doen en smaakt een beetje zoetzuur?

Hoe maak ik die? En hoelang moet het marineren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

½ fijngesneden groene kool 1 fijngesneden groene peper 1 fijngehakte zoete ui dressing: 250 gr. suiker 250 ml. Appel ciderazijn 200 ml. maïsolie 1 theelepel mosterdpoeder 1 theelepel selderijzaadjes 1 theelepel zout Alle ingrediënten voor de dressing in een steelpan doen en heel langzaam aan de kook brengen, de suiker moet opgelossen. De dressing af laten koelen tot lauwwarm en met het kool/ui/peper mengsel mengen. Enkele uren in de koelkast laten afkoelen.

Een klassieke en lekker frisse dressing is een beetje azijn met een beetje suiker over de witte kool doen. Of citroen met een beetje suiker. Je hoeft hier niets voor te mengen je kunt het er zo overheen strooien/gieten/uitknijpen. Hoeveel je waarvan gebruikt hangt af van je eigen smaak. Begin met weinig, als het niet genoeg is kan je er wat bij doen. Dit hoeft niet al te lang in te trekken. Nadat je de kool hebt gesneden gewoon dit eroverheen doen en goed husselen. Kool wordt gesneden vaak wat bruinig en door de dressing kan de kool slap worden, dus het beste is het om het direct te eten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100