Hoe maak ik verse bladspinazie klaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Beetje sesamolie in de wok. Gewassen spinazie (ongesneden) samen met een twee teentjes knoflook kort wokken. Beetje peper en zout en klaar! De pan moet goed heet zijn anders komt er te veel vocht vrij!

Wassen, in de pan gooien, wat zout erop, en wachten tot het helemaal geslonken is. Tussendoor wat roeren Toegevoegd na 1 minuut: En inderdaad een hardgekookt eitje erbij :D

Goed wassen.2kg. Spinazie In een pan met een heel weinig zout even blancheren( kort de kook er over). Af laten druipen in een vergiet. Klein hakken. I een pan 30 gr.boter met een fijngesneden uitje licht aanbruisen, dan 30 gr. bloem toevoegen, even doorroeren en gaar laten worden.1 dl.melk en beetje room toevoegen en er een sausje van maken (eerst goed glad roeren en dan pas opwarmen onder roeren) Spinazie er door roeren en op smaak maken met zout,peper en nootmuskaat. Event. garneren met croutons. (stukjes gebakken brood ingesmeerd met knoflook.)

De makkelijkste manier is gewoon brasseren, beetje olijfolie in de pan(goed heet laten worden, dan een gesnipperd sjalotje toevoegen. beetje knoflook en dan de spinazie toevoegen, heel snel de spinazie door de pan halen met een spatel of een tang. Dan beetje zout en peper toevoeg en dan heb je het in 15 sec klaar.

Kort wokken in de wok met olie. Lekker met knoflook, zout, peper en evt. wat zontomaatjes en pijnboompitjes, heerlijk.

Ook heel lekker: spinaziequiche met blauwe kaas Maak een hartige taartdeeg (of koop een blikje danerolles) bekleed hiermee een (liefst metalen) quichevorm. klop 3 a 4 eieren los en kruid hartig en pittig (lekker is bv cajunkruiden) Was de spinazie en laat goed uitlekken. leg de blaadjes spinazie zo plat mogelijk in de taartvorm (zodat er zoveel mogelijk in kan. Leg er af en toe een stukje blauwe kaas tussen. Rest van de blauwe kaas er bovenop verkruimelen... eimengsel erovergieten... dit gaat tussen de laagjes spinazie zitten. Bakken: ca 35 minuten in een op 180-200 °C voorverwarmde oven (even checken of het ei goed gestold is... hoe meer eieren, hoe langer het moet bakken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100