Ik heb een recept voor een appelkruimeltaart maar die is voor een springvorm van 24 cm maar ik heb er 1 van 28 cm. Kan dat of moet ik wat veranderen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Receptuur met 20% vermeerderen, behalve de baktijd. Deze kan ongeveer hetzelfde blijven. {Dit ligt aan de prestatie van de oven, die kan verschillen met de opgave van fabrikant.}

Dat hangt er helemaal van af of jij het erg vindt als je taart minder hoog wordt. Je kunt inderdaad al je ingrediënten met 1.2 (of iets dergelijks) vermenigvuldigen. Maar dit is, zeker bij eieren, erg onhandig. Ik zou ervoor kiezen om het recept hetzelfde te laten en genoegen te nemen met een minder hoge appelkruimeltaart.

Voor een taart van dezelfde hoogte heb je 36 procent meer nodig. Dat is best veel. Je kunt dus beslist niet dezelfde hoeveelheid gebruiken, dan krijg je een veel dunnere taart. De oppervlakte van een cirkel bereken je door pi maal r kwadraat te doen. Dus de oppervlakte van een vorm van 24cm doorsnede is het kwadraat van 12 (144) maal 3,14 = 450. Oppervlakte van een vorm van 28 cm is het kwadraat van 14 maal 3,14 = 615 615 gedeeld door 450 = 1,36. 36% meer dus. In plaats van 100 gram dus 136 gram, In plaats van 150 gram --> 204 gram In plaats van 200 gram --> 272 gram 250 wordt 340 300 wordt 408 350 wordt 476 400 wordt 544 450 wordt 612 500 wordt 680 550 wordt 748 600 wordt 816 enz. Ik hoop dat het zo duidelijk is. Je kunt ook zelf zo grofweg een derde meer doen als je dat makkelijker vindt. Succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100