Hoe kan je voorkomen dat het aanbrand?

Elke keer als ik cake bak, is de bovenkant aangebrand en de onderkant nog lang niet klaar. Hoe kan ik dit voorkomen?
Ik heb een combi-oven en zet hem op de cake stand. Hierbij zet hij hem op 160 graden. Heb ook al andere standen geprobeerd, maar het gebeurt elke keer en begrijp niet meer wat ik verkeerd doe.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Herkenbaar is dit. De oplossing is de temperatuur verlagen en de cake langer laten bakken. Ben je bang dat het nog niet goed gaat, doe dan aluminiumfolie over de bovenkant van de cake zodat die niet donkerder kan worden. Succes ermee!

Dan zou ik het proberen te voorkómen door het rooster waarop je het cakeblik zet lager in de oven te plaatsen. Kennelijk is de hitte in jouw oven niet aan boven- en onderkant gelijk. Dus als de cake lager in de oven staat wordt de onderzijde beter gebakken dan de bovenzijde.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100