Hoe maak ik spruitjes zo lekker mogelyk klaar?

Myn vriend houd nt écht van spruiten. Ik wil ze toch zo lekker mogelyk klaarmaken zodat ie smakelyk eet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Geld voor elke groente, maar vooral voor spruiten, niet te gaar maken, ze moeten een beetje een bite hebben. De meeste mensen die ik ken waarvan iemand in het gezin geen spruiten lust, ja logisch, als je ze helemaal tot pap kookt, "zie ik dan altijd" Meschien met een kaassausje, of wat uitgebakken spekblokjes erdoor, is ook erg lekker.

Roerbakken met olie en knoflook. Maar dan op heel hoog vuur en dat het ook echt lekker bruin wordt. Daarna wat zout en peper of ketjap op doen.

Goed wassen en daarna stomen. Naar smaak nog wat kruiden er over heen. Misschien vindt hij ze lekkerder met een groentesausje er overheen.

Met satésaus. Of gekookt en dan met geraspte kaas erover, even in de oven.

Doe er een schepje suiker bij in het kooknat, ze worden dan aanmerkelijk minder bitter. Andere mogelijkheid is een eetlepel kerriepoeder i.p.v. suiker

Koken tot bijtgaar. Van het vuur halen, rauw ei en geraspte kaas erdoor en ene vleugje nootmuskaat. Goed roeren. Je krijgt wel een vieze pan, maar erg lekker.

Gesnipperde uien en spekblokjes bakken en door de spruitjes scheppen.

Tot moes koken, wachten tot het water verdampt, de moes zwart aanloopt, roodgloeiend wordt en uiteindelijk spontaan ontbrandt. Toegevoegd na 52 seconden: Waar ik maar mee wil zeggen dat: a) Lekker nogal subjectief is. en b) je spruiten het beste niet te lang kunt komen omdat de meeste problemen met 'niet lekker vinden' daarmee in verband te brengen zijn. Toegevoegd na 7 minuten: Ik bedoelde niet te lang koken.

'T is maar net waar je van houdt. wij prefereren de gekookte spruitjes die zo gaar zijn, dat ze op je tong smelten. Ik gebruik hiervoor liefst de kleine spruitje, die bij de groenteman apart te koop zijn. Na het schonen kook ik ze tien minuten en laat ze verder in hun kookwater staan. O ja, de spruitjes net onder water zetten. Zo'n 10 minuten voor dat de piepers en het vlees klaar zijn, breng ik mijn spruitjes weer aan de kook. als de rest klaar is, de spruitjes afgieten, een klontje margarine er over, een snufje peper en wat nootmuskaat. Het water loppt me nu al uit de mond, allen al bij de gedachte. Eet smakelijk.

Voeg een beetje mosterd toe!

Indiase spruitjes met basmatirijst. Hoofdgerecht 4 personen. Ingrediënten: 300 g basmatirijst 2 eetlepels olijfolie traditioneel 500 g kipfilet 2 uien 2 teentjes knoflook 1 kuipje kruidenpasta voor tikka masala à 100 g 500 g spruitjes 2 dl kokosmelk (versgemalen) peper, zout 3 eetlepels rozijnen 2 eetlepels verse koriander Bereiding: Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een braadpan de olie en bak de in reepjes gesneden kipfilet bruin aan. Bak de fijngesneden ui en knoflook 1 minuut mee. Voeg de kruidenpasta met de schoongemaakte spruitjes, de kokosmelk en 1 dl water toe. Breng alles aan de kook en draai het vuur laag. Stoof de kip met de spruitjes 10 minuten met de deksel op de pan. Neem de deksel van de pan en verwarm de curry nog ± 5 minuten, tot de spruitjes beetgaar zijn. Voeg zout en peper naar smaak toe. Meng de rozijnen door de rijst en schep de rijst in 4 kommen. Verdeel er de Indiase spruitjes over en bestrooi met de fijngehakte koriander. Bevat per eenheidsportie: P.p. 2875 kJ/685 kcal, 38 g eiwit, 25 g vet, waarvan 11 g onverzadigd, 77 g koolhydraten, 7 g voedingsvezels. Variatietip: Vervang de kipfilet door hamlappen, kalkoenfilet of tofu.

Nu lijken spruitjes tegenwoordig wel iets zoeter van smaak dan vroeger. Ik maak ze altijd klaar of met een gefruit uitje erbij, of met een kaassausje erover. Spruitjes met wat mosterd is ook lekker.

Ik kook ze niet te lang en roerbak ze daarna nog even met een uitje en uitgebakken spekjes. Pindasausje er bij serveren en smullen maar, mmmmm

Ik snij ze heel fijn en dan even bakken, tot ze (de snippers) beetgaar zijn. Dan door de gestampte aardappels. Eventueel nog andere lekkere dingen toevoegen naar smaak. Kaas erover en even ion de oven de kaas mooi laten smelten.

Voor iemand die weinig van spruitjes houdt is de eenvoudigste tussenopossing een combinatie met andere groenten als wortelen, selder, raap, venkel , selder .Dus een variant van hutsepot en dan wat mosterd uit Dijon. Ook een tip : kies kleine spruitjes uit en laat breng op de onderkant een vierkante inkerving aan om sneller te koken .

Maak bij het schoonmaken een 'kruisje' met je mes in de onderkant van de spruitjes, hierdoor worden ze minder bitter. Spruitjes stampot, met geruld gehakt en spekjes.

Gekookte spruitjes maken en er dan uitgebakken spekjes en slagroom of kookroom doorheen roeren. Je kan dit ook nog in de oven doen met een kaaskorstje, maar het hoeft niet. Eventueel combineren met ui.

Spruitjes, geen probleem, kook ze en giet ze af. Daarna roerbakken met een uitje.

Verse spruiten eerst schoonmaken en enkele dagen in de vriezer. Bevroren spruiten en een klein ui in ruim water 10 min koken, afgieten en koud laten worden. In een kom van 100 gr. bloem, een ei, melk, een tel. kerriepoeder, smaakversterker, (maggi of sojasaus) een dikke beslag van maken. De spruiten op een satestok of een fondue vork prikken, door de beslag halen en in hete olie bruin en knapperig bakken (ik gebruik een wok met olie, niet teveel tegelijk ca. 10 stuk).

Bronnen:
nl.culinair

spruitjes halveren en met een uitje spek en gember laten stoven..

Smooren in appelsap met sukjes appel

eerst de spruitjes lichtjes blancheren om de kwade smaak weg te krijgen , daarna aanstoven in boter met daarin een weinig gerookt spek , kruiden peper en zout

in bierbeslag en dan frituren ook erg lekker

Met rookspekjes! HMMMM. De spruitjes gaan dan helemaal naar de spekjes smaken.

Met kerrie en sambal lekker stoven. Lekker bij nasi!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100